2024. május 2. - Zsigmond

Győzelemmel kezdtek a női kézilabdások

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián.
2008. augusztus 9. szombat 07:00 - Hírextra

Hajdu János szövetségi kapitány csapata 30-24-ra nyert a svéd együttes ellen a nyitófordulóban.
Eredmény:
B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Svédország 30-24 (15-14)
---------------------------------------------
Peking, 500 néző
Magyarország:
Pálinger Katalin - Kovacsicz Mónika 2, Tomori Zsuzsanna 6, Szamoránsky Piroska 4, Tóth Tímea 2, Görbicz Anita 7, Vérten Orsolya 7
Csere: Ferling Benadett 2, Bódi Bernadett, Szűcs Gabriella
Hétméteres: 4/3 illetve 1/1
Kiállítás: 12 illetve 10 perc

"Itthon vagyunk, itthon vagyunk!" - üdvözléssel fogadták a magyar szurkolók Hajdu János szövetségi kapitány csapatát. A piros-fehér-zöld szurkolók jelentették a mintegy 500 fős nézősereg egynegyedét, míg a riválist csak pár svéd drukker bíztatta. Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is megtekintette a találkozót.


Görbicz Anita a kezdőcsapatban kapott helyet, s az irányító mozgásán nem látszott, hogy a múlt héten forró olajjal öntötte le lábfejét. Játékára nagy szükség volt, hiszen a pekingi felkészülési mérkőzéseken gyenge teljesítményt nyújtott a gárda.


Pálinger-védéssel kezdődött az összecsapás, majd 2-0-ra elhúztak a magyarok, de a 6. percben már az ellenfél vezetett. Újabb hat perc elteltével viszont már 9-4 állt az eredményjelzőn, ekkor időt kértek a svédek. A játék képe ezután sem változott, a magyarok jól védekeztek, Pálinger rendre hárított, az ellenfél önbizalmát pedig Görbicz egy szép cunderrel rombolta tovább. Az állandósuló 4-5 gólos különbség után jött egy hullámvölgy, s a 24. percben a svédek feljöttek két gólra (11-9). Hajdu időkérését követően Vérten már hatodik gólját szerezte, de a skandinávok Szamoránsky kiállítását követően egy gólra csökkentették a különbséget a szünetre.


Fordulás után az ezúttal támadásban is végig pályán lévő Tomori harcolt ki egy hetest, melyet Görbicz értékesített. A csereként beállt Ferling találataival emberhátrányban is sikerült tartani a 2-3 gólos előnyt a félidő közepéig. A hajrára elfáradtak a svédek, a 25. percben már hat góllal vezettek a magyarok, akik kettős hátrányban sem engedték közelebb a riválist. A dudaszó pillanatában még Szamoránsky betalált, így szép győzelem lett a vége.


A magyarok összességében magabiztosan, végig vezetve nyertek. A csapatból Görbicz és Pálinger, valamint a főleg az első félidőben remeklő Vérten mellett a támadásban kényszerből szerepeltett Tomori nyújtott kimagaslót.


A Hajdu-csapat a követező fordulóban, hétfőn, magyar idő szerint 4:45-kor a brazil együttessel találkozik.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását