2023. február 8. - Aranka

"Zsíradó" az egézségtelen ételekre

A francia kormány az egészségtelen ételek adójának felemelésével akar küzdeni az elhízás ellen. A zsíros sajtokon és péksüteményeken élő franciáknak fel kell készülniük arra, hogy kormányuk az egészségtelen ételekre kiszabott 5,5 százalékos adót 19,6-re e
2008. augusztus 8. péntek 06:20 - Hírextra

Az eddig titkos adótervet várhatóan szeptemberben a pénzügyminisztérium nyújtja be, de a Les Echos napilap már megszellőztette. A részleteiben még kidolgozatlan terv értelmében az adóemelésből származó bevétel a gyenge lábakon álló egészségügyi kasszát segítené ki.

A gasztronómiát fontosnak tartó franciák azt remélik, hogy a hagyományos ételek nem esnek a megemelt adókörbe, hanem csak a gyorsételekre fog vonatkozni az új rendelet.

A francia kormány már több kampányt indított az elhízás ellen. A metrókban posztereket helyeztek ki, amelyeken arra ösztönözték a közlekedőket, hogy a mozgólépcső helyett a hagyományos lépcsőt használják. A gyorsételeket fogyasztóknak pedig azt tanácsolták a köztéri plakátok, hogy legalább ötször egyenek zöldséget és gyümölcsöt naponta.

Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását