2024. április 20. - Tivadar

Ránk ragasztják Gyurcsányt

Egy kellemes nyári puccsal pont négy éve ragasztották életünkre Gyurcsány Ferencet a hatalom kezelői. Most a Fidelitas ugyanezt teszi: az életterünket ragasztgatja tele vele. Pedig már mindenkinek tele vele. Matricás kampány a várható őszi politikai őrüle
2008. augusztus 8. péntek 11:04 - Pénzes Dávid
Micsoda egetrengető ötlet! Nincs még elég plakát Budapesten, most rondítsuk még jobban. Ráadásul duplán. Nem csak az amúgy is csúnya, szakadt házfalak, balkánian mocskos autók, pókhálóban úszó kirakatüvegek ordítanak ránk szomorú lepukkantságukban, hanem a rajtuk szemtelenkedő plakátsaláták. Most jön egy újabb szennyezés: „Gyurcsány a hibás” feliratú matrica.

A kedves ötlet – mily meglepő – a Fidelitas örökifjú buzgómócsingjaitól származik. Nem, nem a komoly ellenzéki pártapukától: a Fidesz moshatja kezeit, akárhogy is sül el a dolog. Ha bejön, vigyorogva simogatja meg a hű Fidelitas búbját, ha nem, hát istenem, legföljebb hátradőlve azt mondja, ezek a bohókás fiatalok, még nem értenek a nagypolitikához, de majd belejönnek.

Matrica helyett, monstrelepel

Az egész ügy olyan mint a hangyák a gatyában. Idegesítő és nem lehet könnyen kivakarózni belőle. Mert nem elég, hogy újabb csúfítást végzünk az amúgy is a saját belein lógó városon, még ennek a remek embernek a neve is felkerül a beteg betonrengetegre. Mint egy sebtapasz a bibire. Csak ekkora sebhez valami nagyobb kellene. Olyan, ami az elmúlt két évet takarja jótékony sötétségbe.

Drága Őszödibeszéd Ferencből pedig már nagyon elég. Réges-régen meg volt belőle az utolsó csepp, tele lett vele a hócipőm, sőt a könyökömön is kijött már fájdalmas-ezerszer. Most láthatom még több helyen. Hurrá, sőt sejhaj, de egy kicsit ripityom is. Persze, tudom az ironikus újságíró kegyetlen fajta.

Rétegcsata a ragasztóval

Lehet, hogy van egy underground-réteg, főleg fiatalok, akik erre vevők lehetnek. Akiknek buli lesz az egész matricázás, és akik éjszakánként – bár ez hülyeség, hiszen nálunk már fényes nappal is lehet akármit csinálni – felnyalnak jónéhány vinyettát a viccesebb helyekre. Aki többet, az a legkeményebb. Aztán meg jöhet a másik underground banda, aki kapargatni fog. Ma úgyis divat a kaparós-sorsjegy. Aki kapar, nyer vele. Főleg ha fizetett szocis lekaparók jelennek majd meg. Ha meg nem, akkor az adófizetők pénzén lekapirgálják az erre szakosodott dolgozók.

Semmitmondó felmérés

A matricás kampányról a Népszabadság azonnal felmérést kért a Szonda Ipsostól. Ebből rájöttek, hogy csak nagyon kevesen értenek egyet vele. Meglepő eredmény. Ezzel az említett újság le is tudja az egészet. Tévednek. Elfelejtik, hogy a felmérésekben szereplő „összes megkérdezett” (akiknek csak 32 százaléka tartja elfogadhatónak ezt a kampányt) a nagy magyar nép.

Azonban ha mindent így néznénk, akkor a Fábry-show lenne az egyik legjobb műsor a tévében, nem például a jóval kisebb nézettségű, de a szakmailag messze kimagasló Panoráma. A Népszabi elfelejti, hogy a véleményformálók mindig kevesebben voltak, mint a tömegek. Vagyis hiába utasítja el az ilyen kampányt az emberek nagy többsége, lehet egy olyan szűk réteg, akit megfog és az ő hatásukra végül beszivárog az emberek fejébe. (Úgy általában ezért nem jók az egész társadalomra érvényes felmérések. A kor-, nem-, és iskolai végzettség-specikfikus kutatás már sokkal árnyaltabb lenne.)

Ellentűz

Orbán mindennek az oka – halhatjuk lassan tíz éve a baloldali pártpropagandának köszönhetően. Ez a matricázás, illetve a Fidesz Gyurcsányt támadó kampánya pontosan ugyan ez. Idióta ötlet. Személy szerint még akkor sem fogadhatom el, ha az okos politikai elemzők azt mondják, a negatív kampány lehet sikeres. Na, igen. Ez bebizonyosodott Orbánördög esetében is. De elég volt belőle. A Fidesz erőlködései hogy ezt elutasítsa, logikusak és érthetőek voltak. Most mégis ők jönnek elő a farbával.

Ne fesd az ördögöt a falra! – figyelmeztet a mondás. Most a Fidelitas ezt tette. Saját ördögével pingálja tele a felületeket. Pedig a mondások többsége bölcs, többszáz éves tapasztalatokon alapszik. Úgy tűnik a gyerekeknek ezt még meg kell tanulniuk. Mert mit is várnak ettől? Első körben nyilvánvaló: tudatosítani az emberekben, hogy mindenért – az égvilágon minden rosszért Gyurcsány papa a hibás. Egyrészt ez nem olyan nagy baromság, másrészt persze oltári. Mert az országban mindennek van felelőse. Minden eltört csap, kirabolt lakás, rosszul osztott szociális segély tartozik valahova. Ha eléggé felkúszunk a hierarchiában eljutunk valamely minisztériumig. Annak a felelőse a miniszter, annak a főnöke pedig maga a főbársonyszékes dumagép.

Oltári nagy ökörség azonban azt tudatosítani a választógépek fejében, hogy egy személyben van felelőse az ország egyre cikisebb helyzetének. A felelősség azé a parlamenti többségé, aki rászabadította az országra ezt, a parlamenti szobájában táncoló "pojácát". Nemcsak az országgyűlésben ülő igen tisztelt honatyáké, de mindkét párté, akik a miniszterelnöki esküt az orra alá nyomták. SZDSZ-kiválás ide vagy oda, még mindig a két ex-koalíciós csapatnál pattog a labda, hogy véget vessenek a káosznak, amit az „azt sem tudom hirtelen mit csináljak” politika okoz.

Fotó: gyurcsanyahibas.blog.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását