2024. április 26. - Ervin

MSZP: a kormány elkötelezett nyugdíjkorrekció ügyben

A kormány elkötelezett a nyugdíjkorrekciós program végrehajtásában, ennek keretében jövőre csaknem egymillió nyugdíjas járandósága nő 2, illetve 4 százalékkal, a kötelező emelésen felül - erről Villám József az MSZP nyugdíjastagozatának elnöke beszélt mi
2008. augusztus 8. péntek 14:41 - Hírextra
A kormány nyugdíjkorrekciós programját ismertetve Villám József elmondta: 2010-ben a rokkantnyugdíjazás új rendszerével összhangban differenciáltan emelik annak a több mint félmillió rokkantnyugdíjasnak a járandóságát, akiknek a nyugdíját 1991 után állapították meg.

Gúr Nándor (MSZP) az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke közölte: az ez évi, szolgálati idő szerint differenciált emelés keretében nőtt az 1991 és 1996 között nyugdíjazottak járadéka, ez mintegy 760 ezer embert érintett. Jövőre egységesen, 2 százalékkal emelkedik az 1988 és 1990 között, 4 százalékkal nő az 1992 és 1995 között, valamint szintén egységesen 4 százalékkal növekszik az 1997-1998-ban megállapított, saját jogú nyugdíjak összege.

Villám József hangsúlyozta: a szocialista kormány továbbra is elkötelezett az idősek juttatásainak emelése mellett, a törvényben biztosított nyugdíjkorrekciót mindenképpen végrehajtja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását