2024. június 21. - Alajos, Leila

Mindent a megnyitóért

A pekingi olimpia szervezői igyekeznek mindent megtenni a péntek esti - magyar idő szerint kora délutáni - megnyitó zökkenőmentes lebonyolításáért.
2008. augusztus 8. péntek 08:34 - Hírextra
A kínai főváros elöljárói azt javasolták a munkaadóknak, hogy adjanak szabadnapot alkalmazottaiknak, s az ajánlással minden bizonnyal sok helyen élnek is. Erre az intézkedésre azért van szükség, mert a 17 milliós városban délutánonként, a munkaidő lejárta után rendszerint igen nagy a forgalom, márpedig ezen a pénteken mindenki szeretné elkerülni a fölösleges autózgatást.

A Nemzeti Stadion környékén több mint százezren gyűlnek majd össze a délutáni-esti órákban. A Madárfészekbe 91 ezer néző, vendég, újságíró fér be, hozzájuk jön még a művészeti program több ezer résztvevője, illetve a bevonuló nemzeteket képviselő sportolók további ezrei.

Az impozáns, ultramodern stadion az Olimpia Parkban, az úgynevezett Olympic Greenben található, de ezen a kerítéssel körbevett, hatalmas területen belül van még a Nemzeti Vizesközpont, a Nemzeti Csarnok, a vívócsarnok, a teniszcentrum, a gyeplabdastadion, az íjászpálya, a televíziós és rádiós központ (IBC), illetve az írott sajtó központi épülete (MPC). A versenyhelyszínek látogatását péntekre felfüggesztették a szervezők - nem csak azokét, melyek az Olympic Greenben találhatók -, a sajtó képviselőinek buszos szállítását pedig 17 és 23 óra között szüneteltetik.

A délutáni-esti órákban minden a megnyitóról szól majd, a szervezőknek hatalmas tömegeket kell mozgatniuk, mindezt úgy, hogy a végeredménnyel mindenki elégedett legyen, a ceremónia után jó érzéssel távozzanak a nézők, a hivatalos vendégek, a felvonuló versenyzők és a tudósítók, hogy aztán másnap végre elkezdődhessenek a versenyek.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását