2024. április 19. - Emma

Közepes sorsolás boxban

Az öt magyar bokszoló közül kettőnek nem kell ringbe lépnie az első fordulóban a pekingi olimpiai ökölvívótornán: a 81 kg-os Szellő Imre és az 51 kilós Kalucza Norbert csak a legjobb tizenhat között kapcsolódik be a küzdelmekbe.
2008. augusztus 8. péntek 10:30 - Hírextra
Eredetileg Szellő bokszolt volna először, szombaton, de a pénteki sorsoláson eldőlt, hogy csak jövő csütörtökön kezd, mégpedig a venezuelai Luis Alberto Gonzalezzel. Amennyiben nyer, negyeddöntős.
Így vasárnap Káté Gyula nyitja a sort, a 64 kg-os súlycsoport vb- és Eb-bronzérmes magyarjának az ír John Joyce-on keresztül vezet az útja a 16 közé. Káté idén, az Európai Uniós bajnokságon legyőzte mostani ellenfelét, méghozzá nagyon könnyedén, csakúgy mint a tavalyi világbajnokság első fordulójában.

Hétfőn Varga Miklós (60 kg) lép a kötelek közé, a nyolcaddöntőbe kerülésért a verhetőnek tűnő kazah Merej Aksalovot kellene legyőznie.

Két nappal később a 48 kilós Bedák Pál következik a szintén kazah Birzsan Zsakipovval, a tét a 16 közé kerülés. Zsakipov a 2005-ös mienjangi világbajnokságon harmadik lett, ott azonban az elődöntőben éppen Bedáktól kapott ki, méghozzá óriási különbséggel.

A vb-második, Eb-harmadik magyar öklöző ágán szerepel a kétszeres világbajnok kínai Cou Si-ming (Zou Shiming), akitől a 2005-ös vb-döntőben vereséget szenvedett. Kettejük összecsapására a negyeddöntőben, vagyis már éremért kerülhet sor.

Kalucza Norbert - 51 kg-ban - kedden kezdett volna, de erőnyerőként csak jövő szombaton bokszol, ellenfele a Puerto Ricó-i McWilliams Arroyo Acevedo lesz, a nyolc közé jutásért.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását