2024. április 26. - Ervin

Vajda felérhet a csúcsra

Mindkét számában éremért száll harcba a pekingi olimpia evezős és kajak-kenu versenyeinek otthont adó Sunji regattaközpontban a kenus Vajda Attila, aki C-1 500 és 1000 m-en száll majd vízre a pekingi olimpián.
2008. augusztus 7. csütörtök 09:16 - Hírextra
A Démász-Szeged 25 éves klasszisának nevét négy évvel ezelőtt, az athéni ötkarikás játékokon ismerte meg az ország, akkor élete első felnőtt világversenyén éremmel zárt, a kenu egyesek 1000 méteres fináléjában harmadikként ért célba.

Azóta érett versenyzővé vált, s az elmúlt esztendőkben megmutatta, hogy Kínában is dobogó- vagy akár bajnokesélyesként kell vele számolni. Világbajnoki címvédőként és friss Világkupa-győztesként a hosszabb távon a favoritok közé tartozik, de a rövidebb számban sem esélytelen a végső sikerre.

"Semmi nem hátráltatta a munkámat, elkerültek a sérülések és a betegségek, teljes erőmmel az olimpiára összpontosítok. A közelmúltban ugyan voltam a vérképemmel kapcsolatosan egy kivizsgáláson, mert gyengének éreztem magam, de nem találtak semmi rendelleneset. Nagyon megviselt ugyanakkor Kolonics György szörnyű tragédiája, azóta is alig találom a helyem, hiszen nagyon jó barátok is voltunk. Az ő emlékére is próbálok dupla erőbedobással készülni" – nyilatkozott a hazai szövetség honlapján Vajda.

A versenyző pályafutásában a 2004-es játékokon szerzett bronzot egy világbajnoki hatodik (1000 méter) és egy kilencedik hely (500 méter) követte. 2006-ban szűkebb hazája, Szeged adott otthont a vb-nek, ám egy szerencsétlen baleset miatt veszélybe került Vajda indulása. Olyan lábsérülést szenvedett, hogy félő volt, az egész idényt ki kell hagynia, ám csodával határos módon felépült, és megnyerte első vb-érmét, egy bronzot (C-1 1000 méter).

A tavalyi esztendő hozta meg számára az igazi áttörést. Miután az idény elején, Világkupa-futamon ezer egyesben legyőzte a németek háromszoros olimpiai bajnokát, Andreas Dittmert, beindult a szekér. 2007-ben az Európa- és a világbajnokságról is arannyal tért haza.

"Nem nyomaszt, hogy jó teljesítményt várnak tőlem, magammal szemben is vannak elvárásaim. Mindkét távon érmet szeretnék nyerni, és úgy érzem, ehhez jó úton járok. Hogy milyen színűvel lennék elégedett? Természetesen szeretnék felérni a dobogó tetejére." - fogalmazta meg céljait Vajda.A pekingi olimpia síkvízi kajak-kenu versenyei augusztus 18-án kezdődnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását