2024. április 30. - Katalin, Kitti

Növekedhet a reptéri áruforgalom

Az áruforgalom növekedésére lehet számítani a Zala megyei Sármellék repülőterén, miután a kormány vámúttá nyilvánította a légikikötőt. Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt csütörtökön, online sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 7. csütörtök 14:46 - Hírextra
A sármelléki reptér 2006 szeptembere óta nyitva áll a nemzetközi személyforgalom előtt, az európai unión kívülről érkező áruk esetében azonban volt egy probléma: ideiglenes határnyitást kellett kérvényezni minden egyes esetben - közölte a szóvivő a kormány döntéséről.

Hozzátette: a külön-külön határnyitás pluszköltséggel és sok idővel járt, a Vám- és Pénzügyőrség egyedi vámvizsgálatot tartott minden egyes esetben.

Daróczi Dávid azt mondta: azzal, hogy a kormány vámúttá nyilvánítja a repülőteret nem kell majd minden, az európai unión kívülről érkező szállítmánynál ezt a procedúrát lefolytatni, ugyanis ezeket a szállítmányokat külön ellenőrző pontnál, folyamatosan fogják vizsgálni.

Ferihegy és Debrecen után - folytatta - a sármelléki repülőtér is állandó nemzetközi személy- és áruforgalmat lebonyolító légi határátkelőhellyé és vámúttá válik.A szóvivő szerint a kormány döntése további lendületet ad az áruforgalom növekedésének, hozzájárulva Sármellék és környéke, valamint a környező országok közötti intenzívebb kereskedelmi kapcsolatokhoz.

Daróczi Dávid kitért arra: ahhoz, hogy a repülőtér állandó nemzetközi áruforgalmat bonyolíthasson, megfelelő infrastrukturális háttérrel kell rendelkeznie, azaz meg kellett teremteni a repülés- és utasbiztonság, illetve a nemzetközi személy- és áruforgalom ellenőrzésének feltételeit. Ezek meglétét a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság még a kormány döntése előtt ellenőrizte, és megfelelőnek találta - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását