2024. május 2. - Zsigmond

Francia világbajnokkal kezd Nagy Orsolya

Anne-Lise Touyával, a franciák 2001-es és 2005-ös világbajnok kardozójával találkozik szombaton a 32 között Nagy Orsolya, a Pekingben elsőként pástra lépő magyar vívó.A csütörtöki sorsoláson az egyéni számok tábláit állították össze, magyar szempontból ak
2008. augusztus 7. csütörtök 10:26 - Hírextra
Leginkább Kulcsár Győző, a párbajtőrözők szövetségi kapitánya lehetett - és volt is - elégedett, többnyire kedvezően alakultak a párosítások és az ágak, Nébald György, a kardozók szakmai elöljárója már visszafogottabb volt a kilátásokat illetően, a tőrözőket irányító Bernát Zoltán viszont azt mondta, nem alakult szerencsésen a sorsolás.

Nagy Orsolya szombaton, magyar idő szerint 5:40-kor lép pástra úgy, hogy nem ő a párharc esélyese. Amennyiben továbbjut, minden bizonnyal a 2006-ben világbajnok amerikai Rebacca Ward vár majd rá a negyeddöntőbe kerülésért.

Vasárnap a férfi párbajtőrözők versenyeznek: Imre Géza a dél-koreai Kim Szeung Gu és a dél-afrikai Given Maduma párharcának győztesével kezd, a tavaly világbajnok Kulcsár Krisztián a kínai Jin Lien-csivel (Yin Lianchi), Boczkó Gábor pedig az olasz Alfredo Rotával asszószik a 16 közé kerülésért. A két utóbbi párbajtőröző sikeres menetelés esetén a negyeddöntőben találkozik egymással.

A nőknél Szász Emese az algériai Hadia Bentalebbel, Mincza-Nébald Ildikó pedig a hongkongi Jeung Csuj Linggel (Yeung Chui Ling) vív a 16 közé kerülésért jövő szerdán.

Két nappal korábban, női tőrben Varga Gabriella a venezuelai Mariana Isabel Gonzalez Parrával, Knapek Edina a kínai Szun Csaóval (Sun Chao), Mohamed Aida pedig a tunéziai Ines Boubakri és a kanadai Luan Jujie asszójának győztesével kezd a 32 között. Bernát Zoltán szerint - a további lehetséges ellenfeleket is figyelembe véve - Mohamednek és Vargának egyáltalán nincs könnyű ága.

Kedden a férfi kardozók versengenek. Az biztos, hogy az egyik magyar a 16 között már nem lesz érdekelt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron ugyanis egymással vív. A győztes amerikai kardozóval csatázik majd a negyeddöntőbe jutásért.

Nemcsik Zsoltra a kínai Csou Han-ming (Zhou Hanming) személyében kemény ellenfél vár már a rajtnál is, ha pedig túljut a hazai versenyzőn, később a korábbi olimpiai és világbajnok román Mihai Covaliuval, az orosz Alekszej Jakimenkóval vagy a fehérorosz Alikaszandar Bujkeviccsel találkozhat össze.

Jövő csütörtöktől a csapatversenyeket rendezik meg, a magyarok a nyitányon, női kardban nem lesznek érdekeltek. Pénteken, férfi párbajtőrben a dél-koreai - kínai párharc győztesével, vélhetően a hazaiak válogatottjával csapnak össze a negyeddöntőben, aztán az ukránok vagy a lengyelek következnek, kérdés, hogy a felső vagy az alsó ágon.

Szombaton, 16-án női tőrben a magyarok a németekkel kezdenek, aztán az amerikai vagy a lengyel csapattal kell majd vívni.A vívóprogram zárásaként a férfi kardozók lépnek pástra, jövő vasárnap, elsőként az amerikaiakkal szemben. A folytatásban az orosz vagy a kínai csapat lesz az ellenfél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását