2024. május 5. - Györgyi

Böczögő ismerkedik a hangulattal

Böczögő Dorina, a pekingi olimpia egyetlen magyar női tornásza nem gondolkodik eredményekben, újoncként az a célja, hogy a gyakorlatait a lehető legjobban bemutassa.
2008. augusztus 7. csütörtök 11:40 - Hírextra
Erről és a játékok légköréről, a körülményekről a csütörtöki pódiumedzés után beszélt az MTI-nek a Nemzeti Csarnokban.

"Amikor beléptem ide, először csak néztem, hogy milyen szép itt minden, pár percig szokni kellett a tereket. Egyelőre minden furcsa. Például azt sem tudtam, hogy csak hármat ugorhatok, nem pedig annyit, amennyit szeretnék a megadott időn belül.

A nekifutásnál, oldalt rengeteg mikrofon volt, úgy éreztem, arra is figyelnem kell, nehogy felrúgjam valamelyiket - mondta a 16 éves békéscsabai tornász, aki azzal együtt sem tűnt megszeppentnek, hogy egyelőre saját bevallása szerint sem igazán tudja, mi merre van, a gyakorlás után mikor hova kell menni. - Összességében jól sikerült az edzés, bár a gerendáról háromszor is leestem.

Az utóbbi időben nem volt gond a gyakorlatommal, most viszont igen, talán a szokatlan környezet miatt" - tette hozzá.

Böczögő szerint a legjobb kilátásai ugrásban vannak, úgy véli, ha jól ugrik és még szerencséje is van, bejuthat a szerdöntőbe. Ha pedig minden összejön, akár az összetett fináléban is szerepelhet majd.
A vasárnapi versenynapon a magyar tornász az első csoportban mutatja be gyakorlatait: közép-európai idő szerint négy órakor kezd és fél hat körül fejezi be szereplését, sorrendben talajon, ugrásban, felemáskorláton illetve gerendán igyekszik meggyőzni a pontozókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását