2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP-nek világos programja van

Az MSZP-nek világos programja van: biztonság, partnerség és fejlesztések - mondta Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt elnökségének tagja csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. augusztus 7. csütörtök 17:38 - Hírextra
Ezt a programot nem feltétlenül papíron kell megvalósítani, sokkal inkább a tettekben kell megjelennie, és május 1-je óta az önálló szocialista kormány tetteivel is bebizonyította, hogy a biztonság, a partnerség, a szolidaritás és a fejlesztés útján halad - közölte a politikus annak kapcsán, hogy Fodor Gábor SZDSZ-elnök szerint megalakulása után száz nappal sincs programja a kisebbségi kormánynak.

Arra a kérdésre, hogy szabad demokraták vezetője szerint három területen, a szolidaritás terén, a gazdaságpolitikában és a környezetvédelemben visszalépés történt, Vadai Ágnes azt mondta: mindhárom területen előrelépés történt, de mindenhol lehet többet és többet tenni.
Vadai Ágnes az elmúlt három hónap eseményei közül kiemelte azt, hogy Daimler-Benz Magyarországon fogja gyártani egyes Mercedes-típusait, illetve hogy Budapest lett a székhelye az unió innovációs intézetének.

Elmondta: a kormány megállapodott a fuvarozókkal, és 7-8 milliárd forintos tehercsökkentés lesz számukra a magas üzemanyagárak miatt.

Az államtitkár szerint nagy horderejű változások történtek az egészségügy területén. Május elseje után a biztonság és partnerség időszaka jellemzi az egészségügyet - fűzte hozzá.

Közölte: az egészségügyi miniszter 7,1 milliárd forintos új finanszírozási rendszerről állapodott meg a háziorvosokkal, a fogorvosi praxisok finanszírozása 1,2 milliárd forinttal nőtt.

Vadai Ágnes utalt arra, hogy az Egészségbiztosítási Alapban megtakarított 5,7 milliárd forintot az ellátás javítására fordítják.
A szociális ügyekkel kapcsolatban azt mondta, "egyesek magukat Kossuth utódjának tekintve úgy gondolták, hogy kezükbe veszik ezt az ügyet, és (...) a szegényeket helyi munkára, ingyen
 munkaerővé téve kívánják megoldani a kérdést". Mint mondta, a kormány és az MSZP számára a szolidaritás a legfontosabb ebben a kérdésben; nem segélyen kell tartani az embereket, hanem vissza kell vezetni őket a munkaerőpiacra.

Az elmúlt száz nap intézkedései között említette még az uniós nagyberuházások gyorsítását lehetővé tevő törvénycsomagot, a fogyasztóvédelem területén hozott jogszabályokat, a kistelepülések és a kistérségek támogatását, az új polgári törvénykönyv tervezetének elkészítését.
A politikus a fejlesztések területén a szegedi és a debreceni tömegközlekedést emelte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását