2024. május 8. - Mihály

Katasztrófavédelmi gyakorlat lesz a Ferihegyi repülőtéren

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tart csütörtök hajnalban a Ferihegyi repülőtéren a Budapest Airport és a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társhatóságok bevonásával - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerd
2008. augusztus 6. szerda 19:21 - Hírextra

A gyakorlat lényege egy szimulált légi baleset elhárítása. Az akció arra a feltételezésre épül, hogy egy Boeing 737-200-as repülőgép leszállás előtt kényszerhelyzetbe kerül, majd landolás közben megsérül a futóműve, ami azt eredményezi, hogy az utasszállító nekiütközik egy másik gépnek, a szárnyban tárolt üzemanyag pedig lángra lobban - mondta Dobson Tibor.


Hozzátette: a cél a reagáló képesség felmérése, a vezetés-irányítás rendjének pontosítása, a részt vevő szervezetek együttműködésének gyakoroltatása, valamint a beavatkozási készség szintjének fejlesztése. A végrehajtás során tapasztalt hiányosságokat értékelik, majd lépéseket tesznek azok felszámolására.


A hajnali akcióban tíz szervezet mintegy 150 szakembere vesz részt különböző technikákkal.
Dobson Tibor kitért arra is, hogy ilyen nagyszabású gyakorlatot a jogszabály előírásainak megfelelően kétévenként tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását