2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sikeres az APEH-ORTT akció

Egyre többen fizetik be a televíziókészülékek üzemben tartási díját; 2007-ben 38 ezer tévé után 619 millió, míg tavaly 43 ezer készülék után 973 millió forintot fizettek be az erre kötelezett vendéglátóhelyek, szállodák, kereskedelmi egységek.
2009. július 24. péntek 13:34 - HírExtra
Az eseményen - amelyen aláírták az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) közötti együttműködési megállapodást - Dömény Péter, az ORTT Műsorszolgáltatási Alapjának igazgatója arról beszélt: legfeljebb 50 ezer díjköteles készülékkel számolnak, de "nincs olyan befizetési kötelezettség, amely száz százalékosan teljesül". Majtényi László, az ORTT elnöke az eseményen kijelentette, a lerótt összeg emelkedése a két szervezet együttműködésének látható eredménye; mint mondta, "az önkéntes fizetési hajlandóság jelentősen megnövekedett". Szikora János, az üzemben tartási díjat 2007 óta beszedő APEH elnöke elmondta: a most aláírt megállapodás a két szervezet törvényben előírt együttműködésének mikéntjét rögzíti.

A jelenleg havonta 1741 forintra rúgó díj zöméből a közrádió és -tévék működését finanszírozzák, de jut belőle az azokat felügyelő közalapítványok, valamint a médiahatóság költségeinek fedezésére is. Médiahatósági forrásból az MTI úgy tudja: erre az évre egymilliárd forint körüli üzemben tartási díjjal számolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását