2024. április 25. - Márk

Dél-amerikai vágyak

Két dél-amerikai csapatot, a címvédésre készülő argentinokat és a történetük első ötkarikás diadalára hajtó brazilokat tartják a legesélyesebbnek a pekingi olimpia férfi futballtornáján.
2008. augusztus 6. szerda 11:14 - Hírextra
A két csapat olyan szupersztárokat vonultat fel, mint az AC Milanban futballozó Ronaldinho, vagy az FC Barcelona klasszisa, Lionel Messi. Előbbi úgy véli, hogy fizikálisan jó állapotban van, s egész Brazíliának sokat jelentene az olimpia diadal, hiszen ez az egyetlen jelentősebb trófea a futballvilágban, amelyet még nem hódított el az ország csapata.

 Dunga szövetségi kapitány egész egyszerűen kötelező győzelemnek tartja az olimpiát, szerinte minden más eredmény hatalmas csalódás lenne.

Amennyiben Athén után ismét Argentína diadalmaskodna, akkor Nagy-Britannia, Uruguay és Magyarország után negyedikként sikerülne véghezvinni a címvédést a férfi labdarúgótornán. Utoljára ez a magyaroknak jött össze, amikor 1968-ban Mexikóvárosban sikerült megismételni a tokiói diadalt.

Szakértők szerint Olaszország is beleszólhat a két gigász csatájába, illetve az afrikai válogatottak is bármikor meglepetést okozhatnak.A csütörtöki nyitókörben Argentína Elefántcsontpart, míg Brazília Belgium ellen kezd.

A nyitónap programja:
Férfi labdarúgótorna:

A csoport:
Ausztrália-Szerbia 11 ó
Elefántcsontpart-Argentína 13:45
B csoport:
Japán-Egyesült Államok 11
Hollandia-Nigéria 13:45
C csoport:
Brazília-Belgium 11
Kína - Új-Zéland 13:45
D csoport:
Honduras-Olaszország 11
Korai Köztársaság-Kamerun 13:45
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását