2024. április 29. - Péter

Búcsúzott az MTK

Az MTK Budapest ötgólos vereséget szenvedett a török Fenerbahcétól a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, így - miután az első mérkőzésen Isztambulban is kikapott - búcsúzott a sorozattól.
2008. augusztus 6. szerda 22:18 - Hírextra
Az összecsapás legjobbja Semih Sentürk volt: a török válogatott támadó négy gólt szerzett a Szusza Ferenc Stadionban.

Eredmény:
MTK Budapest-Fenerbahce (török) 0-5 (0-1)
-----------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Atkinson (angol)
Továbbjutott: a Fenerbahce, kettős győzelemmel, 7-0-ás összesítéssel
gólszerzők: Semih Sentürk (5., 61., 78., 80.), Emre (66. 11-esből)
sárga lap: Urbán (22.), Pintér (40.) illetve Gökhan Gönül (39.), Kazim Kazim (45.), Jilmaz Burak (90.)

MTK Budapest:
-------------
Végh - Horváth L., Lambulic, Balogh B., Pollák - Zsidai, Pintér - Nagy G., Pál (Kulcsár, 71.), Bori - Urbán

Fenerbahce:
-----------
Volkan - Gökhan Gönül, Eduardo, Lugano, Roberto Carlos - Kazim Kazim (Jilmaz Burak, 64.), Sahin Selguk, Alex (Emre Belözoglu, 64.), Ugur Boral - Semih Sentürk, Güiza (Parlak Ilhan, 75.)

I. félidő:
----------
1. perc: a mérkőzés negyedik labdaérintéséből Güiza került ziccerbe, egy 60 méteres labda után, de Végh hatalmas bravúrral tornázta szögletre a bal alsó sarok felé tartó kapáslövést.
5. perc: Kazim Kazim ívelte át a hosszú oldalra a labdát, amely az MTK védőiről lepattant, Semih Sentürk pedig egy átvétel után a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).
10. perc: Güiza lépett ki két hazai védő gyűrűjében, de 10 méterről a bal kapufa mellé lőtt.
12. perc: Bori végezhetett el szabadrúgást 24 méterről, de Volkan könnyedén hárította a bal sarok felé tartó lövést.
39. perc: Bori beadása elment a lábak között, Balogh pedig az ötösről lőhetett, de telibe találta Volkant.

II. félidő:
-----------
61. perc: a törökök járatták a labdát a 16-os vonalán, majd Semih Sentürk egy finom mozdulattal átemelt Végh fölött (0-2).
64-66. perc: egy jobb oldali beadásba Zsidai kézzel ért bele a tizenhatoson belül, 11-es! A büntetőt a frissen beállt Emre a bal alsó sarokba lőtte (0-3).
78. perc: Roberto Carlos lőtt 18 méterről, a labda középen elakadt a védőkben, Semih Sentürk pedig lecsapott rá és kíméletlenül bevágta a jobb alsó sarokba (0-4).
80. perc: újabb török kontra végén, újabb Semih Sentürk gól: a válogatott támadó ezúttal egy jobbról érkező beadást értékesített fejjel, közelről (0-5).
A gyors góllal a Fenerbahce már az ötödik percben eldöntötte a továbbjutás kérdését, így innentől kezdve már csak a magyar bajnok becsülete volt a tét: Garami József tanítványai alig-alig birtokolták a labdát, a támadójátékban egyedül Urbán Gábor tudott olyan teljesítményt nyújtani, amellyel néha megzavarta a török védőket.
A fordulást követően az MTK némileg feljebb tolta a védekezését, de ezzel inkább csak azt érte el, hogy a vendégek életveszélyes kontrákat vezethettek, komoly ziccere nem volt a kék-fehéreknek.
A fővárosiak kedvét csak lelombozta, hogy Semih Sentürk ritkán láthatóan pimasz góllal növelte a vendégek előnyét, ráadásul Zsidai hibája - és Emre büntetője - után már 0-3-at mutatott az eredményjelző. A hajrára teljesen elkészült erejével az MTK, így Semih végül mesternégyessel zárta a találkozót.

Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója:
--------------------------------------------------
"Ez az eredmény nagyon kellemetlen, még akkor is, ha nagyon erős csapattól kaptunk ki. A Fenerbahce még sok együttest meg fog verni a Bajnokok Ligájában. Az első negyedórában nagyon tiszteltük az ellenfelet, később összeszedettebb lett a játékunk. A második török gól, az átemeléses találat padlóra küldött minket, utána már semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna."

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását