2024. április 20. - Tivadar

Nincs gond a levegő tisztaságával

Arne Ljungqvist szerint a légszennyezettség nem okozhat nagyobb problémákat sem a sportolóknak, sem a Pekingbe látogató vendégeknek.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi bizottságának svéd vezetője egyenesen úgy fogalmazott, hogy meggyőződése: a le
2008. augusztus 5. kedd 12:04 - Hírextra

Mindamellett a NOB "főorvosa" elmondta, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az esetleges változásokat, s ha kell, megteszik a szükséges lépéseket.

"Az Egészségügyi Világszervezet szigorú szabványai szerint értékeljük az óránkénti mérések eredményeit, elemezzük a légszennyezettségi adatokat, s ha netán annyira romlana a helyzet, tüstént áttervezzük a versenyprogramot" - mondta a professzor.

Ljungqvist kijelentéseit sajátos módon támogatta meg két, már Pekingben tartózkodó sportoló.
"Egy olyan valakinek, aki Sao Paolóban lakik, mint én is, nincs oka aggódni. Pekingben semmivel sem rosszabb a helyzet, mint odahaza" - nyilatkozta Cesar Cielo brazil úszó, miközben több csapattársa ugyanakkor úgy döntött, hogy védőmaszkot fog viselni az uszodán kívül.

Az ausztrálok egyik legjobb sportlövője más szempontból "üdvözölte" a szmogos pekingi levegőt.

"A ködös, párás idő kifejezetten jó az én sportágam művelőinek, és remélem, nem lesz tiszta felettünk az ég, amikor versenyzem. Tudniillik szemben az átlátszó, tiszta fehérrel, a szürke háttérnél sokkal jobban látom a kis narancsszínű korongokat. A szmog nekem kifejezetten segít" - jelentette ki a 44 éves Russell Mark, aki dupla trapban 1996-ban, Atlantában olimpiai bajnok volt, 2000-ben, Sydneyben pedig ezüstérmes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását