2024. április 16. - Csongor

Erősít a pécsi kosárcsapat

Az észak-amerikai profi bajnokságban (WNBA) és az Euroligában is győztes játékossal erősítette meg keretét a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapata.
2008. augusztus 5. kedd 12:47 - Hírextra
A baranyai klub tájékoztatása szerint az amerikai-olasz Kelly Anne Mazzante egy évre szóló szerződést kötött a magyar bajnokság legutóbbi másodikjával, amelyhez várhatóan szeptember 20-án csatlakozik.

A 26 éves, 1,83 méter magas játékos tavaly a Phoenix Mercuryval nyerte meg a WNBA-t, míg idén a Szpartak Moszkvával az Euroligát és az orosz bajnokságot. A Phoenixben 2007-ben átlagban 14,4 percet játszott meccsenként és 5,4 pontot és 1,6 lepattanót szerzett, az orosz sztárcsapatban azonban nagyon kevés lehetőséghez jutott, mindössze 9 percet kapott összecsapásonként.

"Tavaly nem volt megelégedve azzal, hogy ugyan Euroligát nyert és bajnokcsapat tagja is volt, de nem igazán játszotta „ki magát" - mondta Rózsa Gábor, a pécsiek ügyvezetője. - "Mazzante komoly erősítése lesz csapatunknak!

Azzal, hogy az erre a szezonra tervezett keretünk majdnem összeállt, elmondható, hogy bár nemzetközi szinten is jegyzett idegenlégiósokkal erősítettünk, az idei szezonra a játékos keretünk költsége nem haladja meg a tavalyi együttesünkre fordított összeget."Mazzante jelenleg a Phoenixben szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását