2024. április 29. - Péter

A drogsztorit maga Baráth Miklós mondta el a Hír Tv-nek

A "drogsztorit" nem a Hír TV találta ki, azt Baráth Miklós mondta el a Hír TV-nek, ezt több hangfelvétel is bizonyítja - nyilatkozta Szikszai Péter, a Hír TV hírigazgatója kedden az MTI-nek.
2008. augusztus 5. kedd 20:10 - Hírextra

A hírigazgató azt hangsúlyozta, hogy "a drogdíler" valójában megerősítette: megpróbálták tönkretenni két munkatársukat, és ezért másfél millió forintot ajánlottak neki. Hozzátette, hogy olyan hangfelvétel nincs a televízió birtokában, amelyből az derülne ki, hogy Tóth Viktor, a pénzügyminiszter volt kampányfőnöke ki akart maradni az ügyből.


Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta az MTI-nek adott nyilatkozatában a kábítószerügy "dílere". Baráth Miklós azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.


Baráth Miklós közölte: Tóth Viktorral tavasszal "általánosságban beszélt" a Hír TV két újságírójának ellehetetlenítéséről. A férfi ezután felkereste a Hír TV munkatársait, és elmondta nekik, hogy milyen beszélgetés zajlott le közte és Tóth Viktor között. Hozzátette: azért fordult az újságírókhoz, mert "akkor volt bennem egy ilyen ideológia, hogy a Hír TV-sek milyen jó gyerekek".


"Beszélgettünk az Ákossal és a Szabolccsal, és akkor került elő a kábítószeres vonal. Abban maradtunk, ugrasszuk ki a nyulat a bokorból, lássuk, meddig mennek el ebben a dologban. Így valamilyen szinten az irányítás a mi kezünkben volt" - állította Baráth Miklós. A férfi hozzájárult ahhoz, hogy a tévések "betechnikázzák", amikor legközelebb Tóth Viktorral beszél.


Tóth Viktor "túl keménynek" tartotta ezt a megoldást, és nem akart részt venni benne. Ez is megvan hangfelvételen, de ezt a Hír TV nem adta le - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását