2024. április 20. - Tivadar

Meghalt egy várandós nő balesetben, él a magzat

Meghalt egy várandós nő, amikor összeütközött két személyautó és egy autóbusz hétfő este Maglód határában, a 8 hónapos magzat életéért még küzdenek az orvosok - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2008. augusztus 4. hétfő 19:51 - Hírextra

Először a tűzoltók segítségével ki kellett szabadítani a nő holttestét az autó roncsai közül, a magzatot ezután emelhették ki a helyszínen császármetszéssel az asszony testéből - mondta Győrfi Pál, hozzátéve: ez nagyon ritka beavatkozásnak számít nemcsak Magyarországon, hanem máshol is.
Tájékoztatása szerint a helyszínre érkezett a Peter Cerny Alapítvány koraszülött-mentője, egy másik mentőautó és egy mentőhelikopter is. A császármetszést a mentőautóban végezték el. Amikor a gyermeket kiemelték, nem volt szívműködése, ezért újra kellett éleszteni, a beavatkozás hatására újraindult a szívműködése.


A gyereket ezután átadták az alapítványi mentőautónak, amely elindult vele a kórházba. Győrfi Pál kiemelte: csak később derül ki, hogy az újszülött esetleg milyen károsodásokat szenvedett, s van-e esélye a túlélésre.
Kitért arra, hogy a balesetben hárman könnyebben megsérültek, nekik nem volt szükségük kórházi ellátásra.


A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a munkásokat szállító busz előzésbe kezdett, eközben nekiment a szemből érkező autó oldalának, majd frontálisan ütközött egy másik gépkocsival. Ennek következtében ez az autó árokba borult, a busz pedig az oldalára fordult - tette hozzá Beluzsárné Belizca Andrea.


Az MTI munkatársának helyszíni beszámolója szerint a várandós nő annak a gépkocsinak a hátsó ülésén utazott, amellyel frontálisan ütközött össze az autóbusz a 31-es úton.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását