2024. május 6. - Ivett, Frida

Meghalt a helikopter pilótája

Meghalt vasárnap éjjel a múlt hét csütörtökön lezuhant mentőhelikopter vezetője, Hatala János főpilóta - olvasható a helikoptert üzemeltető kht. honlapján.A baleset múlt csütörtökön a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között történt. A zuhanás követ
2008. augusztus 4. hétfő 10:46 - Hírextra
A baleset múlt csütörtökön a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között történt. A zuhanás következtében egy ember - a mentőápoló - a helyszínen meghalt, hárman megsérültek.

A helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának.
Túri Péter, a szerencsétlenül járt helikoptert üzemeltető kht. ügyvezető igazgatója szerint mindkét hajtóműve leállhatott a légi járműnek, ez okozhatta a balesetet.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője közleményben tudatta: a pilótát az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.A baleset okát nemzetközi szakértői csoport vizsgálja.

Sárváry András, a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a pilóta több olyan súlyos sérülést szenvedett, ami miatt kevés esélye volt a túlélésre. A kórház dolgozói minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni az életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását