2024. április 19. - Emma

Magyar siker

ELTE-siker született az Egyetemisták Nemzetközi Matematikaversenyén, melyet idén a bulgáriai Blagojevgrádban rendeztek július 25-től 30-ig: egyéniben az első helyen hármas holtverseny alakult ki az ELTE negyedéves matematikus hallgatója, Rácz Béla András,
2008. augusztus 4. hétfő 13:41 - Hírextra

A versenyen 4 kontinens 38 országából 89 egyetem 283 diákja vett részt. A Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata mögött a Moszkvai Állami Egyetem csapata lett a második, a teheráni Sharif Egyetem a harmadik.

Az ELTE-t Hablicsek Márton, Hubai Tamás, Pach Péter Pál, Paulin Roland, Pongrácz András, Rácz Béla András és Strenner Balázs matematikus hallgatók képviselték.

Az egyéni versenyben az ELTE hallgatói közül a kiemelt I. díjas (Grand Frist Prize) Rácz Béla András mellett Pach Péter Pál, Paulin Roland, Pongrácz András és Strenner Balázs 1. díjat, Hablicsek Márton és Hubai Tamás pedig II. díjat nyert.

A szegedi Tudományegyetemről Gyenizse Gergő II. díjat, Kórus Péter II. díjat nyert. A Budapesti Műszaki Egyetemről Mészáros Tamás III. díjas lett, Vajas Dániel pedig Dicséretet (Honorable Mentioned) kapott. A csapatot Gyenes Zoltán doktorandusz kísérte, az előkészületeket Keleti Tamás irányította.

A verseny két napig tartott, a diákok mindkét nap 6 feladatot kaptak, amelyek megoldására 5 órájuk volt. Bár minden feladatra született tökéletes megoldás, senki sem tudta az összes feladatot megoldani. A három győztes a 12 feladatból 11-et oldott meg. A csapatok pontszámát a három legeredményesebb diák pontszámának összege adta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását