2024. május 8. - Mihály

Aranypárna-díjas repülőterek

A Budget Traveller,s Guide to Sleeping In Airports amerikai honlap azt a nemes feladatot vállalta magára, hogy segít a repülőn utazóknak a spórolásban.
2008. augusztus 4. hétfő 08:35 - Hírextra
Gyakorlati tanácsokat ad és trükköket árul el arról, hogyan lehet az éjszakát drága szállodai szoba helyett egy repülőtér kényelmes karosszékeiben eltölteni. Egyben arról is tájékoztat, melyek azok a repülőterek, ahol ebből a szempontból a legjobbak a lehetőségek.

A 2007-es évben a listavezetők Szingapúr, Hongkong, Szöul, Helsinki és Amszterdam voltak. Maguk az utasok adják a reptereknek az "Aranypárna" virtuális díjat. Jó helyezést kapott még a párizsi Charles De Gaulle, valamint Québec és New York is. Az olaszok hátrébb szorultak: a Ciampino éjszaka zárva van, a Fiumicinón az őrök nem engedik, hogy az emberek a földön aludjanak és a karosszékek ráadásul a világon a legkényelmetlenebbek - írta a La Repubblica című olasz lap.

Az amerikai internetes portál eligazítást ad arról is, hogy mit vigyen feltétlenül magával az, aki a repülőtéren szándékozik aludni. Összefoglalóan: egy túlélőcsomagot, amelyben van szemmaszk, füldugó, egy üveg víz, uzsonna, könyv, folyóiratok és egy mp3-lejátszó. Nem árt egy felfújható matrac, egy kispárna és takaró sem.

És végezetül egy öntapadós cédula, toll, hogy a homlokára ragaszthassa a papírdarabot, amelyre felírja az időpontot, amikor fel kívánja magát ébresztetni. A honlap az alvóhely kiválasztására és a követendő magatartásra vonatkozóan is szolgál néhány hasznos tanáccsal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását