2024. április 28. - Valéria

Nincs fedezet a légi bázisra

Nem a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt nem szállhat fel karácsonykor a mentőhelikopter a szentesi bázisról, hanem azért, mert az egészségügyi tárca még nem adott fedezeti igazolást a beruházáshoz – írta szerdán a Délmagyarország című napilap.
2007. november 21. szerda 10:57 - Hírextra

A Légimentő Kht. nem tudta kiírni a közbeszerzési felhívást a légimentőbázis felépítésére Szentesen. Túri Péter, a kht. igazgatója arról tájékoztatta lapot, hogy a szaktárcától eddig nem kapták meg a fedezeti igazolást a kivitelezési költségről. Ha ez a birtokában lenne, egy napon belül kiírná a pályázatot.

Szeptember elején jelentette be Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium azóta lemondott politikai államtitkára, hogy mégsem Szegeden, hanem Szentesen épül a dél-alföldi régió légimentőbázisa. Addigra már minden dokumentumot elkészítettek a kht.-nál a kivitelezői pályázat kiírásához, de a forrás hiányzik az építkezés elindításához. Túri Péter a lapnak azt mondta, már belefáradt a hadakozásba, és szomorú, hogy szeptember óta nem történt semmi, pedig "80-90 millió forinton múlik a dél-alföldiek teljesen jogos társadalmi igényének kielégítése".

Ha megkapták volna a fedezeti igazolást, karácsonykor már Szentesen lett volna a helikopter, amellyel 60-70 betegen tudnának segíteni havonta.

Szirbik Imre polgármester, a térség országgyűlési képviselője a lapnak elmondta: meg kell várni, hogy a 2008-as költségvetést jóváhagyja a parlament, mert abban szerepel majd a szentesi mentőhelikopter-állomás építésére fordítható összeg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását