2024. május 12. - Pongrác

Tart a műszaki mentés

Megkezdődött a vasúti kocsik elszállítása a szombati vasúti baleset helyszínén. A súlyosan megrongálódott, oldalára dőlt kocsit csak tehervagonra emelve tudják majd elszállítani, a kevésbé megrongálódottakat elképzelhető, hogy el tudják vontatni.
2008. augusztus 3. vasárnap 16:45 - Hírextra
Megkezdődött a vasúti kocsik elszállítása a szombati vasúti baleset helyszínén. A súlyosan megrongálódott, oldalára dőlt kocsit csak tehervagonra emelve tudják majd elszállítani, a kevésbé megrongálódottakat elképzelhető, hogy el tudják vontatni. Egyelőre nem tudni, a műszaki mentés mennyi időt vesz igénybe, a sínek pótlását hétfőre ígérték. A baleset körülményeit még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy azt a vasúti pálya műszaki hibája okozta.

A Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott tegnap délután, a mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult. A baleset a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között történt. Az utasok közül két sérültet a dombóvári kórházba szállítottak tíz könnyebb sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

A mentés ideje alatt várhatóan egész nap vonatpótló buszok szállítják az utasokat a Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását