2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hadat üzentek a görög hatóságok

Hadat üzentek a görög hatóságok az egyes üdülőhelyeken elharapózott erőszaknak és bűnözésnek, miután Mükonosz szigetén éjszaki bárok alkalmazottai agyonvertek egy fiatal ausztrál turistát.
2008. augusztus 3. vasárnap 18:45 - Hírextra

A 20 éves Doujon Zammitot a híres Paradise-stradon lévő Tropicana bár kidobóembere, parkolóőre és két másik lokál alkalmazottja bántalmazta, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A legsúlyosabb sérülést a kidobóember okozta, aki vasrúddal verte a fiatalember fejét.
A Sydney-ből érkezett turista kómába esett és mivel nem volt remény a felépülésére, édesapja kéréséről a hét végén lekapcsolták az őt mesterségesen életben tartó gépekről. Szülei a szívét egy Görögországban átültetésre váró 30 éves görög-ausztrál férfinak, több más szervét pedig a görög transzplantációs szervezetnek ajánlották fel.


A legújabb súlyos incidens után az idegenforgalmi miniszter különbizottságot állított fel, hogy tegyen rendet a gazdaság közel egyötödét adó, évente 15 millió turistát fogadó idegenforgalmi szektorban.
Az utóbbi időben több görögországi üdülőhely is elhíresült a turisták körében történt erőszakos, illetve szeméremsértő cselekményekről. A turisztikai minisztérium a profithajhász bártulajdonosokat hibáztatja, akik ipari alkohollal "dúsított" itallal szolgálják ki vendégeiket. Kártékonynak tartja a minisztérium azt is, hogy sok bár túl nagy biztonsági személyzetet tart fenn.


Egy héttel a mükonoszi tragédia előtt Krétán egy fiatal angol nőt tartóztattak le, mert szállodai szobájában megfojtotta újszülött gyermekét. Pár nappal később egy ugyancsak brit állampolgárságú 17 éves fiatal halt bele a túlzott alkoholfogyasztásba egy zakinthoszi bár előtt.
A brit külügyminisztérium adatai szerint Görögországban tavaly 48 brit állampolgárt erőszakoltak meg, túlnyomórészt saját honfitársai. Malia üdülőhely lakosai tavaly tüntetést tartottak a "garázda" brit turisták ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását