2024. április 29. - Péter

Mélyponton van

A Fidesz szerint a foglalkoztatottság területén tapasztalható "mélypont" oka a kormány és Gyurcsány Ferenc hibás gazdaságpolitikája. Filló Pál, a bizottság MSZP-s alelnöke szerint a Fidesznek minden tudománya Gyurcsány Ferenc és a kormány szidalmazásában
2008. augusztus 3. vasárnap 18:52 - Hírextra

Bernáth Ildikó ismertette: Magyarország a foglalkoztatottság tekintetében az EU 27 tagországa közül a 25. helyen áll, utánunk csak Málta és Lengyelország következik. Hozzátette: a velünk együtt csatlakozott országok közül Csehországban a foglalkoztatottság már elérni a lisszaboni irányelvben javasolt 70 százalékos mértéket. Ez ma Magyarországon 56,5 százalék, ami azt jelenti, hogy az aktív korúak közül minden második embernek van munkahelye - közölte.


Kiemelte: az ország egyes régiói között igen jelentős különbségek vannak. A rossz helyzetű régiók között említette Észak-Magyarországot, Dél-Alföldet és a dél-baranyai térséget. Ezekben a régiókban majdnem kétszerese a munkanélküliség az országos átlagnak - hangsúlyozta.
A KSH keddi adatai szerint a munkanélküliségi ráta 2008. április és június között 7,6 százalék volt, ami 0,6 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban; a foglalkoztatottak száma 3 millió 869 ezer, a munkanélkülieké 319 ezer fő volt.


Tavaly április és június között a KSH 3 millió 943 ezer foglalkoztatottat és 297 ezer munkanélkülit tartott nyilván, ami 7,0 százalékos munkanélküliséget jelentett.
Filló Pál, a foglalkoztatási bizottság MSZP-s alelnöke szerint a Fidesznek minden tudománya Gyurcsány Ferenc és a kormány szidalmazásában merül ki, értelmes megoldási javaslatai azonban nincsenek a problémára.


Várjuk a szakmai javaslataikat. Azon túl, hogy nagy a probléma, és a kisvállalkozásokat kell támogatni, jó lenne, ha valami "épeszű" javaslattal is előállnának - fogalmazott az MSZP-s politikus az MTI-nek.
Filló Pál szerint "a Fidesz emlékezetkiesésben szenved". Ugyanis miközben folyamatosan válságot emleget, elfelejti, hogy az Orbán-Torgyán kormány idején kevesebben dolgoztak Magyarországon, mint most. Ráadásul ők úgy csökkentették a munkanélküliek számát, hogy kiszorították őket a regisztrációból. "Besöpörték az egész a problémát a szőnyeg alá" - fejtette ki az MSZP-s politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását