2024. május 3. - Tímea, Irma

Ellenőriznék a HospInvest munkaszerződéseit

Az orvosi pecsétszámok alapján szeretnének meggyőződni az egri "kórházvédők" arról, hogy valóban hitelesek-e a Heves megyei kórház működtetését elnyert HospInvest Zrt.-vel aláírt munkaszerződések.
2008. augusztus 3. vasárnap 15:08 - Hírextra

A "kórházvédők" ugyanis attól tartanak, hogy a szerződések egy része mögött nincs is élő ember - mondta a "kórházvédő bizottság" szóvivője az MTI-nek vasárnap. A HospInvest alelnöke szerint viszont a kórházvédők valójában arra kíváncsiak, hogy kik azok az orvoskollégáik, akik aláírták a szerződéseket.

Mánya Kristóf, a "kórházvédők" szóvivője közölte: akkor tekintik hitelesnek a HospInvestnél lévő munkaszerződéseket, ha az azokon szereplő orvosi pecsétszámokat letétbe helyezik a közjegyzőnél, és ezt a listát összevetik a magukéval.
Az ügy előzménye, hogy az üzemeltetést elnyert HospInvest Zrt. akkor veheti át szeptembertől az egri kórházat, ha rendelkezik a szükséges munkaerővel. A zrt. közlése szerint az 1200-ból 700 kórházi dolgozó már leszerződött, és kívülről is jelentkeztek közel 200-an, így biztos, hogy megkapják a működési engedélyt.

Az ezt megakadályozni igyekvő "kórházvédők" eközben azt állítják, hogy 721 dolgozó megtagadta az aláírást, köztük 135 orvos a 148-ből.
Mánya Kristóf kijelentette: azért szeretnék látni a pecsétszámokat, hogy kiderüljön, "valóban létező, és valóban praxisra felhatalmazott orvosok írtak-e alá". Ők ugyanis attól tartanak, hogy a HospInvest szerződésein részben olyan orvosok szerepelnek, akik esetleg már nem is élnek, másrészt, hogy a HospInvest "fregoli megoldásban gondolkodik, vagyis ki-be járnának külsős orvosok egy-két napra".
Deák Gábor, a HospInvest alelnöke az MTI-nek vasárnap úgy reagált a felvetésre: "Ravasz."
Az alelnök úgy véli, mivel a pecsétszámok benne vannak a kórház számítógépes rendszerében, és az orvoskollégák ismerik egymás pecsétszámait, így a "kórházvédők" valójában arra kíváncsiak, hogy mely kollégáik kötöttek velük szerződést.
Elmondta: közjegyzővel hitelesíttetik a szerződéseket, a közjegyző majd ellenőrzi, hogy az aláírók a kórházban dolgoznak-e.

A "halott orvosok" alkalmazásával kapcsolatos felvetést visszautasította az alelnök.
Szabó Pál, a "kórházvédő bizottság" tagja vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy hétfő reggeltől egy budapesti őrző-védő cég "verőlegényei" védik a HospInvest kórházban lévő irodáját, ahol továbbra is kötik a "törvénytelen szerződéseket", bár a határidő már lejárt.
A HospInvest alelnöke elmondta: saját céget nem alkalmazhatnak a kórház területén, és nem is teszik.
A kórház menedzsmentjétől függ, hogy megerősítik-e a védelmet - mondta, hozzátéve: úgy tudja, hogy erre sor kerül, miután a napokban rendőri beavatkozásra is szükség volt egy incidens után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását