2024. április 19. - Emma

Az Unió elé kerülhet

Nyílt levelet írtak a Montessori Alapítványi Iskola és Gimnáziumba járó diákok szülei Hiller István oktatási miniszternek, amelyben kifejtik: mivel a magyar hatóságok nem hajlandók rendesen kivizsgálni a miniszterelnök fiának érettségijét, készen állnak a
2008. augusztus 2. szombat 06:10 - Hírextra
A szülők a Magyar Nemzet ismertetése szerint nyílt levelükben felháborodásukat fejezik ki amiatt, hogy bár a vizsgálat bebizonyította, hogy szabálytalanságok sorozata történt a felkészítés és az érettségi során, mégsem semmisítették meg az eredményeket.

"Törvényes volt az érettségi, ha a vizsgáztató oktatók nem is vizsgáztathattak volna?" - idézi a szülők kérdését a Magyar Hírlap annak kapcsán, hogy - mint írták - az Oktatási Hivatal Vizsgálatából kiderült, a középiskolában tanító négy tanárnak nem volt meg a szükséges képesítése, hétnek pedig nem találták semmiféle, végzettségét igazoló papírját.

A két lap egyaránt beszámol arról is, hogy a szülők felróják, az Oktatási Hivatal nem küldte el nekik a vizsgálat eredményét. Ezzel pedig elvették tőlük a jogot, hogy észrevételt, kifogást tegyenek a szervezet határozata ellen vagy mellette.

A Magyar Hírlap szerint a szülők - a hivatal álláspontja ellenére - továbbra is azt követelik, hogy egy független testület előtt, a törvényes körülmények biztosítása mellett az összes diák megismételhesse az érettségi vizsgáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását