2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A konnektor nem unatkozik egyedül

Az MDF azt javasolja a kormánynak, hogy egy energiatakarékossági kampány elkészítésére írjon ki pályázatot szeptember 30-ig, az akcióra legalább 50 millió forintot különítsen el a kabinet a kommunikációs keretéből.
2008. augusztus 2. szombat 17:15 - Hírextra

Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője szombaton telefonon az MTI-nek elmondta: "a haszontalan önfényezés helyett, társadalmi célú, szemléletformáló kampányra, például energiatakarékosság fontosságára kellene hangsúlyt fektetni".

Hozzátette: "az összes elektronikai eszköz stand by üzemmódban hagyásával mintegy 25 milliárd forintot dobunk ki az ablakon minden évben". Példaként említette a nyomtatókat, informatikai eszközöket és egyéb elektronikus berendezéseket. Egy nyomtató esetében ez éves szinten, háztartásonként 5.000 forint megtakarítást jelent - mondta.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az MDF két héttel ezelőtt indított kampányt "a konnektor nem unatkozik egyedül, úgyhogy nyugodtan kihúzhatod a töltőt, ha éppen nem használod" címmel. A kampánnyal arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy évente csaknem kétmilliárd forintnyi áramot pazarolnak el a konnektorban hagyott, de nem használt akkumulátortöltők.

A kampány indulásakor Pettkó András azt közölte: Magyarországon közel 11 millió mobil-előfizető van, tíz százalékuk, egymillió ember soha nem húzza ki a töltőt a konnektorból. A töltők átlagosan egy wattot fogyasztanak óránként üresjáratban, ez egymillió ember esetében napi 24 millió wattot, évente pedig 8.760 millió wattot jelent, ami a paksi atomerőmű ötórás, vagy két szélerőmű éves átlagos teljesítőképességének felel meg - hangsúlyozta a képviselő.

Az MDF-es képviselő szombaton elmondta, hogy a kampány részeként 10 ezer példányban nyomtattak ki szóróanyagot, amely rövid időn belül elfogyott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását