2024. április 28. - Valéria

Visszahúzódott a víz, takarítják a felső-tiszai üdülőhelyeket

Az árhullám vize visszahúzódott a Felső-Tiszán, tart a takarítás és a fertőtlenítés a tivadari, a jándi és a vásárosnamény-gergelyiugornyai üdülőhelyeken - közölte Jüttner Csaba, a beregi térség védelmi bizottságának elnöke, Vásárosnamény polgármestere pé
2008. augusztus 1. péntek 12:15 - Hírextra

A gergelyiugornyai Tisza-parti üdülő területén helyenként 25 centiméter vastag iszapot hagyott maga után az ár, amit tolólappal távolítanak el, az utakat le is mossák - mondta az önkormányzati vezető.
A megtisztított üdülőrészeken a fertőtlenítés is megkezdődött, a tisztiorvosi szolgálat rendelkezésének megfelelő koncentrátumban klórmésszel mentesítik az esetleges kórokozóktól a területeket.


Jüttner Csaba hangsúlyozta: az ÁNTSZ állásfoglalásának megfelelően az üdülőkbe csak akkor menetnek vissza a lakók és a vendégek, ha az ottani ivóvízrendszert is fertőtlenítik, s a megfelelő vízminőséget a laboratóriumi vizsgálatok eredménye alátámasztja.


A térségi védelmi bizottság elnöke elmondta, hogy a vízrendszert már átmosatták, mintát is vettek a laboratóriumi vizsgálathoz, amelynek időtartama a szükséges tenyésztés miatt 72 óra.


"Ez azt jelenti, hogy leghamarabb hétfőn térhetnek vissza a beregi Tisza-parti üdülőhelyekre az emberek, s addigra természetesen befejeződnek a takarítási munkálatok" - emelte ki Jüttner Csaba.
Megjegyezte, hogy az áradás okozta károkról egyelőre nincsenek adatok, azokat a rendcsinálást követően mérhetik fel pontosan.


A tivadari, a jándi és a gergelyiugornyai Tisza-parti üdülőt a sok csapadék következtében kialakult áradás és az ennek nyomán elrendelt harmadfokú árvízvédelmi készültség miatt a múlt szombaton ürítették ki. Mintegy 3.500 ott lakónak és vendégnek kellett távoznia, mielőtt víz alá került volna a gátakon belüli terület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását