2024. április 19. - Emma

Tizenkét sportág sportolói utaznak szombaton

Tizenkét sportág 125 versenyzője és szakvezetője, valamint az egészségügyi csoport munkatársai indulnak szombaton Budapestről Pekingbe.
2008. augusztus 1. péntek 19:25 - Hírextra
A birkózók, cselgáncsozók, evezősök, kerékpárosok, ökölvívók, sportlövők, súlyemelők, teniszezők, vitorlázók, vívók, valamint a női kézilabda- és vízilabda-válogatott tagjai pénteken már leadták csomagjaikat. Szombaton a SYMA Sport és Rendezvényközpontban találkoznak 11 és 11:30 között, s onnan négy külön autóbusszal indulnak a Ferihegyi repülőtérre - olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

Az ülésrend elkészítésénél gondoltak a konyhai baleset során égési sérülést szenvedett kézilabdázó, Görbicz Anita kényelmes utaztatására, így a kiváló játékos megfelelően fel tudja majd polcolni lábát a repülőgépen.

"Görbe állapota tovább javult, hallani sem akart arról, hogy esetleg későbbi járattal jöjjön utánunk. Már a csoportmérkőzéseken is szeretne játszani, de erről majd az orvosok döntenek. Kényelmes elhelyezését mindenesetre nagyon köszönjük" – mondta Sinka László, sportágvezető főtitkár, a MOB elnökségi tagja.

Módos Péter kötöttfogású birkózó viszont - akinek bakteriális fertőzés támadta meg a vállát és ezért kórházban van - egyelőre nem utazhat.

"Már lényegesen jobban vagyok, napok óta nincs lázam. A vállamat viszont nem tudom úgy mozgatni, ahogyan szeretném. Így az orvosok tanácsára nem is utazom el szombaton a társaimmal."

Módos gyógykezelését a jövő hét elején a Sportkórházban folytatják. Különleges tornával igyekeznek rendbe hozni a vállát, annak érdekében, hogy 9-én kiutazhasson. Az 55 kilós kötöttfogásúak küzdelme 13-án kezdődik.

"Nagyon remélem, hogy rendbe hozzák a vállamat, és részt vehetek az olimpián, a sikeres szereplés érdekében ugyanis még az egyetemi tanulmányaimat is halasztottam" – mondta a 21 éves birkózó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását