2024. április 29. - Péter

Gyurcsány nem költözik

A korábbi tervek ellenére nem költözik ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országgyűlés épületéből - írta pénteken a Népszava.
2008. augusztus 1. péntek 07:00 - Hírextra

A lap úgy tudja, hogy a kabinet, miután levette a napirendről az új kormányzati negyed megépítésének tervét, az agrártárca épületének Miniszterelnöki Hivatallá történő átalakításáról is letett.


A Népszava idézte Veres János pénzügyminiszter hét eleji kijelentését a kormányzati negyed végelszámolásáról szóló jelentés kapcsán: "Az FVM épületével kapcsolatos átalakítás kérdése eldőlt. Nem kerül rá sor". A lap szerint ez azt jelenti, jóllehet erről a pénzügyminiszter nem beszélt, hogy "a kormányfő Parlamentből való kiköltözésének régóta dédelgetett terve is lekerült a napirendről".


A Népszava felidézi, hogy az Országházzal szemben a budapesti Kossuth téren álló Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületébe a teljes felújítás után 2009-ben költözött volna át Gyurcsány Ferenc. Ott tartották volna a tervek szerint a kormány üléseit és ott működött volna a Miniszterelnöki Hivatal is.


Az FVM rekonstrukciójával összefüggő előkészítő-tervezési munkákra eredetileg 200 millió forintot szántak, ebből eddig 15,6 millió forintot fizettek ki, az erre vonatkozó szerződés lezárásával pedig várhatóan további 33 millió forint kifizetésére kerül sor - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását