2024. május 3. - Tímea, Irma

Vidor Fesztivál

Négyszáz programmal, közte Európa legnagyobb ingyenes világzenei koncertsorozatával várja idén a Vidor Fesztivál a közönséget; a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjét augusztus 29. és szeptember 6. között rendezi meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Szính
2008. július 31. csütörtök 16:10 - Hírextra
A kilenc nap során nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további 27 településén is lesznek előadások - mondta a nyírségi teátrum vezetője.

Kiemelte: a fesztivál versenyprogramjában 21 színházi előadást láthat majd a közönség, hetet a nyíregyházi színház nagyszínpadán, tizennégyet pedig a kamaraszínpadán.

A fellépők között lesz a budapesti József Attila Színház, a Vígszínház, a Madách Színház, a Thália Színház, az Új Színház, a Radnóti Színház, a Vidám Színpad, a TÁP Színház, a HOPPart Társulat, a KoMa Társulat, valamint a debreceni Csokonai Színház és a tatabányai Jászai Mari Színház is.

A társulatok a műsoraikon szereplő legsikeresebb darabjaikat mutatják be, színpadra lép például Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András, Cserhalmi György, Kútvölgyi Erzsébet, Iglódi István, Szilágyi Tibor, Csomós Mari, Csákányi Eszter, Hirtling István, Eperjes Károly, Gáspár Sándor és Pokorny Lia is.

Lesznek utcaszínházi előadások, továbbá zsonglőrök, bűvészek, mutatványosok és karikaturisták szórakoztatják majd az érdeklődőket, s könyvutca nyílik 18 kiadó könyvsátorával, ahol szerzők dedikálják műveiket és irodalmi beszélgetéseket is rendeznek. Lesznek képzőművészeti kiállítások, és úgynevezett "dumaszínházi" előadások is.

Szabó Tamás, a fesztivál programigazgatója elmondta, hogy a nyíregyházi városközpont szabadtéri nagyszínpadán minden este világzenei koncertre, világhírű előadóművészek, együttesek fellépésére várják a zenekedvelőket. Az ingyenes koncerteken többek között olasz, kubai, portugál és kurd művészek szórakoztatják majd a közönséget, de érkeznek fellépők Maliból, Oroszországból, Hollandiából és Ukrajnából is.

Kétszáz hazai zenész ugyancsak fellép a fesztivál keretében, s még általános és középiskolai koncerteket is tartanak, sőt az óvodásoknak is rendeznek két külön "bulit" a nyíregyházi Vidor Fesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását