2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tábor csángó gyerekeknek a Balatonnál

Csángómagyar gyerekek érkeznek táborozni a Balaton mellé Csángóföld legkeletibb, magyarok lakta településéről, Magyarfaluból egy hétre augusztusban - mondta el a szervezők nevében Soltész Miklós (KDNP) országgyűlési képviselő az MTI-nek.
2008. július 31. csütörtök 07:10 - Hírextra

Közlése szerint a csángóföldi településen még a fél éve elhunyt képviselőtársa Deák András és Györgydeák Lajos farkaslaki plébános kezdték el szervezni az iskolán kívüli, délutáni magyar nyelvű foglalkozásokat, s felkarolni az ott élő csángó gyermekeket.


A tábor kapcsán kiemelte: nagyon fontosnak tartják, hogy a gyermekeknek legyen kötődésük Magyarországhoz, és hosszú távon összekötő kapocs legyenek az anyaországi, az erdélyi magyarság és a románság között. Semmiképpen sem szembeállítani szeretnék őket román környezetükkel - hangsúlyozta.


A mintegy 80-90 iskoláskorú gyermeknek színes programokat szerveznek: rengeteg játék, filmvetítés, fővárosi látogatás és esténként az egyházaskozári hagyományőrzők műsora igyekszik feledhetetlenné tenni az augusztus 9-én kezdődő magyarországi tábort.
A tábort ilyen formában első alkalommal szervezik meg, s széleskörű társadalomi összefogás mellett valósulhat meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását