2024. május 5. - Györgyi

Lezuhant egy mentőhelikopter

Egy ember meghalt, hárman megsérültek, amikor lezuhant egy mentőhelikopter a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között csütörtökön - tudta meg az MTI a rendőrségtől.
2008. július 31. csütörtök 16:00 - Hírextra
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtani.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője, aki a helyszínen nyilatkozott az MTI tudósítójának, elmondta, hogy a balesetben az ápoló vesztette életét, a pilóta és a mentőorvos súlyos sérüléseket szenvedett, az anya könnyebben megsérült. Az égési sérült gyermek nem szenvedett újabb sérüléseket.

A szóvivő szerint a lezuhant Eurocopter EC 135 típusú helikopter, amely az egyik legkorszerűbb Európában, négyéves volt, és nagy gyakorlattal rendelkező pilóta vezette. Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a mentőhelikopter túlesett a felszállás előtti kötelező műszaki ellenőrzésen.

Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy a Légiközlekedési Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat illetékesei közösen vizsgálják ki a baleset körülményeit.

A főigazgató megrendülését fejezte ki az ápoló halála miatt.
Az Egészségügyi Minisztérium közleménye megerősítette, hogy a baleset utáni műszaki vizsgálat megkezdődött. A mentőápolót az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti. A tárca együttérzését fejezte ki és felajánlotta segítségét a hozzátartozóknak.

A MTI helyszínre érkező tudósítója szerint a gép a Kiskunlacháza és Apajpuszta közötti learatott gabonatábla közepére zuhant, körülbelül 500 méterre a Kunszentmiklós-Budapest vasútvonaltól. A gép nagyon összeroncsolódott, az oldalán állt meg, de égésnyomok nem láthatók rajta.

Győrfi Pál szóvivő azt is elmondta, hogy három sérültet mentőautóval szállítottak kórházba, egy súlyos sérültet pedig a Magyar Honvédség helikopterével.

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója az MTI-nek azt mondta, hogy három sérült felnőttet az Országos Traumatológiai Intézetbe Budapestre szállították, a gyermeket pedig a Bethesda Kórház égési centrumába.

Az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. honlapja szerint a EC 135-ös egy több célra alkalmazható, két hajtóműves könnyű helikopter. A Légimentő Kht. nyolc helikopterrel látja el feladatait, az EC 135-ös típusból eddig ötöt használtak, ezeket osztrákoktól bérlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását