2024. február 26. - Edina

Lebontanák?

Ha egy brit vállalkozás simán lerombolhat egy indiai szent hegyet a bányászat kedvéért, akkor miért ne lehetne lebontani akár a londoni St. Paul katedrálist is?
2008. július 31. csütörtök 16:03 - Hírextra
Az ActionAid elnevezésű segélyszervezet tehát bontási kérvényt nyújtott be a londoni városházára, a metropolis nevezetességének "teljes lebontását" indítványozva.

A drasztikus lépéssel a Vedanta Resources PLC vállalat tervezett bauxitbányájára akarták felhívni az illetékesek figyelmét. A kitermelést ugyanis a kelet-indiai Orisza állambeli Nijam Rádzsa hegyen akarják megkezdeni, amely az ott élő mintegy nyolcezerlelkes kondh törzs szent helye. Hitük szerint a hegy az istenük otthona.

A segélyszervezet rámutatott, hogy a kitermelés megbontaná a terület ökoszisztémáját is, erdőirtásra lenne szükség és a vízforrásokat is megbolygatnák.

"A Vedanta befektetőinak tudniuk kell, hogy a pénzükkel egy indiai szent helyet szentségtelenítenek meg és elpusztítják az erdőséget, amely nemcsak otthont, de élelmet és tiszta vizet is nyújt a helyieknek" - érvelt a szervezet aktivistája.

A Vedanta képviseletében a BBC-nek nyilatkozó illetékes azonban kijelentette, hogy elsődleges szempontként kezelik a környezetvédelmet éppúgy, mint a helybeliek biztonságát, a térség fejlesztését, és azt, hogy a közösség egyetértésével dolgozzanak ott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását