2024. április 19. - Emma

Csökken a szmog Pekingben

A kínai hatóságok az utóbbi napok legkisebb légszennyezettségi mutatóját mérték az olimpiára készülő Pekingben. A közelmúltban meghozott szigorú intézkedések mellett az esőzések és a hűvös szél is pozitívan befolyásolták a levegő tisztulását.
2008. július 31. csütörtök 12:05 - Hírextra
Az ötkarikás városban korábban már korlátozták a személygépjárművek közlekedését, leállították a legtöbb építkezést, valamint gyárakat zárattak be a fővárosban és közvetlen közelében, de a hatóságok szükség esetén további rendelkezéseket is kilátásba helyeztek.

Ezek szerint Pekingben 105, a szomszédos Tiencsinben pedig 56 gyár működését állítanák le, valamint további korlátozásokat vezetnének be a Hopej tartományban használt járművekkel kapcsolatban. Indokolt esetben az is előfordulhat, hogy a pekingi autók 90 százalékát nem engedik majd az utakra az olimpia ideje alatt.

A levegőtisztasági mutató szerdán 44-re esett, ami a legalacsonyabb a július 20-án bevezetett intézkedések óta. Az elmúlt 11 napból hétben az adatok egyeztek a nemzetközi szabvánnyal, ám a további négy napon 110 és 118 közötti értékeket mértek. Az 50 alatti mutató jónak számít, 51 és 100 között elfogadható, bár a kritikusok szerint utóbbi már túllépi az Egészségügyi Világszervezet által megszabott limitet.

Egy nemzetközi tanulmány szerint a 20 legszennyezettebb város közül 16 Kínában található, a városi területeken átfolyó vizek háromnegyede pedig alkalmatlan az emberi fogyasztásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását