2024. április 27. - Zita

A szülők állapota javult, őrizetben tartják őket

A kórházban tartják rendőrségi őrizetben annak az egyéves kisfiúnak a szüleit, akit kedden holtan találtak egy szombathelyi lakásban; az apa kivetette magát a második emeleti ablakon és életveszélyes sérüléseket szenvedett, az anyát súlyos, eszméletlen ál
2008. július 31. csütörtök 11:55 - Hírextra
Mindkét szülő egészségi állapota javult, az intenzív osztályról más kórházi osztályra helyezték át őket - közölte Németh László, a Markusovszky Kórház sürgősségi részlegének vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A férfit a baleseti sebészeti osztály, a nőt pedig a pszichiátriai osztály vette át - mondta a főorvos, akinek a

tudomása szerint a szülők rendőrségi kihallgatása lezajlott.
Hozzátette: a 31 éves férfit, aki életveszélyes állapotban került a kórházba, még kedden megoperálták. A főorvos közlése szerint a férfi és a nő feltehetően öngyilkossági szándékkal gyógyszert vett be, mindketten a túladagolás tüneteit mutatták.

Újfalusi Éva, a férfi ügyvédje az MTI érdeklődésére megerősítette: a rendőrség a szülőket őrizetben tartja.
"Az apa kihallgatásán jelen voltam, de ennek részleteiről ügyfelem engedélye nélkül bővebbet egyelőre nem mondhatok" - közölte.

A Vas Népe című megyei napilap csütörtöki számában saját információjára hivatkozva azt közölte, hogy a szülők közösen tervezték el az öngyilkosságot és valószínűleg az egyéves kisfiúval is ők végeztek.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta a lapértesüléseket. A nyomozás érdekeire hivatkozott és péntek délelőttre ígért hivatalos tájékoztatást.

A rendőrség korábban azt közölte: a lakásban találtak egy búcsúlevelet, amely írójának kilátástalan anyagi helyzetéről szól, ez pedig összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel. Kitért arra, hogy a gyermek holttestén idegenkezűségre utaló nyomok vannak; a halál időpontját az orvos szakértő a megtalálásnál 6-12 órával korábbra teszi. Az ügy vizsgálatába a közlemény szerint toxikológus szakértőt vonnak be, mert az anyánál felmerült a túlgyógyszerezés vagy valamilyen mérgezés lehetősége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását