2024. április 28. - Valéria

Sportdiplomáciai csúcs

Több neves sportdiplomatával együtt kedden Magyarországra érkezik Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, aki az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia meghívásának tesz eleget.
2009. október 19. hétfő 10:18 - HírExtra
A svájci sportvezető mellett az MLSZ honlapja szerint a nemzetközi kézilabda, jégkorong és rögbi szövetség irányítója, továbbá 52 európai ország labdarúgó-szövetségének első embere, valamint az Európai Unió és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) több magas rangú képviselője is részt vesz minden idők egyik legnagyobb jelentőségű hazai sportdiplomáciai eseményén.

A másfél napos program kedd délután a felcsúti futballakadémián kezdődik, melynek során a névadó Puskás Ferenccel kapcsolatban Blatter fontos bejelentés tesz, mely méltó emléket állít a világfutball legendás alakjának. A vendégek a vidéki látogatás után 19 órától a Kempinski Hotelben fogadáson vesznek részt, majd a Puskás Ferenc Stadionban 20:45 órától megtekintik a Debrecen soron következő, Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-találkozóját.

Másnap 9 és 13 óra között a Parlamentben lesz a konferencia, majd az ebédszünetet követően 14:30 órától a FIFA-tagszervezeteinek konferenciájával folytatódik a tárgyalássorozat. Végül 16 órától nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak.

A FIFA és a NOB egy-egy delegáltjának részvételével már szeptemberben lezajlott egy előzetes találkozó a Bánki Erik vezette sport- és turisztikai bizottsággal, amelynek témája az európai labdarúgás fejlesztése, azon belül is az úgynevezett 6+5-ös - az MLSZ által is támogatott - szabály bevezetése volt. Blatter azt javasolja, hogy a kontinens klubcsapataiban csak öt idegenlégiós szerepelhessen hat olyan futballista mellett, aki jogosult az adott ország válogatottjában is pályára lépni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását