2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az ügyvéd szerint nem ölhette meg

Az orvosszakértői vélemény most elkészült kiegészítése alapján kizárható, hogy hozzátartozója ölte volna meg Balla Irma egykori debreceni önkormányzati képviselőt - közölte Magyar György, Balla Irma gyilkossággal gyanúsított fiának a védője csütörtökön az
2008. július 31. csütörtök 15:48 - Hírextra
A szakértői vélemény szerint rendkívüli brutalitással verték szét az asszony fejét, amit hozzátartozó nem, csak idegen tehetett - tette hozzá az ügyvéd.

Az ügy előzménye: Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között lakásában gyilkolták meg 2007. húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget.

Egy évvel később a rendőrség a fiút - S. Sándort - gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Semmi köze anyja meggyilkolásához S. Sándornak, aki gyanúsítotti meghallgatásán ártatlannak vallotta magát - jelentette ki az MTI-nek már akkor Magyar György ügyvéd.

S. Sándor védője a gyanúsítotti meghallgatás után kijelentette: védence teljes körű, megdönthetetlen alibivel rendelkezik a gyilkosság idejére. A bűncselekmény elkövetésekor nem tartózkodott egy lakásban anyjával, de még egy városban sem.

Magyar György annak a meggyőződésének adott hangot, hogy S.
Sándor ártatlan, semmi köze a gyilkossághoz.

Az ügyvéd csütörtökön az MTI-nek elmondta: hétfőn, védence újabb rendőrségi kihallgatásán kezdeményezik S. Sándor szabadlábra helyezését.

Kijelentette: a brutális gyilkosságot nem követhette el az áldozat hozzátartozója. Ugyanakkor a meggyilkolt asszony mobiltelefonjának cellainformációi azt tanúsítják, hogy a telefont akkor vitték el a helyszínről - valószínűleg a gyilkos -, amikor S. Sándor bizonyíthatóan nem tartózkodott Debrecenben.

Magyar György közölte azt is: jelentős kártalanításra tartanak igényt, ha bebizonyosodik, hogy védencét jogtalanul tartották fogva, ami súlyos hátrányt okozott az egyetemista fiatalembernek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását