2024. április 26. - Ervin

Több pénz, szigorúbb szabályok

A 2006 óta érvényben lévő 63,6-hoz képest jövőre 84,4 millió dollárt osztanak szét a női teniszezők WTA-tornái során, amelyeken a jelenleginél szigorúbb szabályok lesznek érvényben.
2008. július 30. szerda 14:20 - Hírextra
"A 2006-os szezon katasztrofális volt, mivel kevés játékos vett részt a tíz legnagyobb eseményünkön. A jövőben ezeket kötelezővé tesszük, a legjobbak pedig jutalmul nagyobb díjazásban részesülhetnek, és több ranglistapontot kaphatnak" - mondta Stacey Allaster, a WTA elnöke.

Az augusztusi US Openen bemutatandó - azaz a tervezettnél egy évvel hamarabb életbe lépő - Road Map 2010 program keretein belül 26 átlagos besorolású és 20 kiemelt versenyre kerül sor, utóbbiak közül legkevesebb tízen kell részt venniük az érintetteknek.

Az Indian Wells-i, a miami, a madridi és a pekingi, egyenként 4,5 millió dollár összdíjazású viadalon kötelező lesz a részvétel azoknak, akik a világranglista alapján kvalifikálták magukat. Ha ők közvetlenül a torna előtt visszalépnek, akkor pénzbüntetést kell fizetniük.

Kétmillió dollár díjazású tornára kerül sor Montrealban, Dubajban, Rómában, Cincinnatiben és Tokióban, a legjobbaknak ezek közül legalább négy eseményen kell ütőt ragadniuk. A WTA azt is kikötötte, hogy ezeken a mindenkori Top 10-ből legalább heten kötelesek pályára lépni.

A sportolóknak továbbá minimum egy-két 700 ezer dollár összdíjazású tornát is teljesíteniük kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását