2024. május 6. - Ivett, Frida

Tarlós szerint pénzkidobás

Abszurd, értelmetlen, felesleges dolog 250 millió forintot költeni a BKV működésének vizsgálatára, amelynek fél éve nincs vezetője - nyilatkozta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdán az MTI-nek.
2008. július 30. szerda 18:25 - Hírextra
Az ellenzéki politikus közölte, hogy egy "ilyen dolog csak egészen hülye mesékben fordul elő". Mint mondta, alapvetően elhibázottnak tartja a cég újabb átvilágítására szóló pályázati kiírást. Arra ugyanis nem kellene kiadni 250 millió forintot, hogy ennek a cégnek a működése elé egy tükröt tartsanak - tette hozzá.

A frakcióvezető hangsúlyozta, mindig arra gondolnak, hogy "több tíz- és százmilliót már nem mernek kidobni a főváros vezetői". Úgy látszik azonban, hogy "a felelőtlenségnek nincsen határa".
Tarlós István szerint a városvezetés évek óta nem sok mindent tesz azért, hogy a BKV működőképes legyen.

Egyebek közt példa erre az is, hogy fél éve nincs vezetője a cégnek. Ha egy városvezetés mindent megtesz azért, akarva vagy akaratlanul, hogy egy cég rosszul működjön és utána még "250 milliót kidob", hogy megállapítsa, ennyi pénzért "azt amit már a vak is lát, akkor erre nem lehet mást mondani, csak azt, hogy egészen hülye mesékből van a történet" - jegyezte meg.

A főpolgármesteri hivatal korábban közleményben cáfolta, hogy felesleges pénzkidobás lenne a BKV-stratégiára kiírt pályázat. Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának Fidesz által delegált tagja ugyanis azt nyilatkozta: felesleges kidobni ennyi pénzt arra, hogy valaki megmondja, hogy a BKV rosszul működik.

A városháza közleménye szerint a 2-es és a 4-es metró járműcserére vonatkozó 2006-os bankhitel-feltétele, hogy az önkormányzat köteles tanulmányt kidolgoztatni a BKV hosszú távú stratégiájáról.

A Közbeszerzési Értesítő legújabb számában megjelent felhívás szerint az tehet ajánlatot, aki az elmúlt három évben teljesített legalább két darab, összesen legalább 150 millió forint értékű, egyenként legalább 500 ezer fő népességű nagyvárosnak integrált tömegközlekedési közszolgáltató vállalata részére azonos jellegű stratégiai tanácsadói szolgáltatást.

A Magyar Hírlap szerdai száma szerint a pályázat legesélyesebbje az a Cemi Kft., amely tavaly már végzett csaknem 300 millió forintért hasonló témában tanácsadói munkát a BKV-nak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását