2024. április 29. - Péter

Megtalálták a lufis pap holttestét

A héliummal töltött luftballonokkal utazó brazil pap földi maradványaként azonosítottak DNS-vizsgálat segítségével egy ismeretlen holttestet, amelyre az óceánban bukkantak Rio de Janeiro közelében.
2008. július 30. szerda 21:00 - Hírextra
Adelir Antonio de Carli április 20-án emelkedett a magasba ezer luftballon segítségével Paranaguából.

Akkor látták utoljára. A kikötővárostól 750 kilométerre fekvő Douradosba próbált repülni, de a szél a tervezett útvonalról az Atlanti-óceán fölé sodorta, és a start utáni nyolcadik órában megszakadt a kapcsolat földi segítőivel.

Másnap már csak a vízen lebegő színes luftballoncsokrot találták meg.
A 41 éves katolikus pap a luftballonos utazás 19 órás világcsúcsát akarta megdönteni, és pénzt akart gyűjteni egy kápolnával ellátott spirituális autópálya-pihenő felépítéséhez.

Több napra elég élelmet és vizet vitt magával, hőtároló ruhában, sisakkal a fején indult - emelkedett - az útra és remek kondícióban volt, a szerencsétlenség túlélésére így jó esélyei voltak, de a repülőkkel, hajókkal és helikopterekkel a felkutatására indult mentőcsapatok nem találták se élve, se holtan.

A kutatást néhány nap után leállították, július elején aztán hajósok egy ismeretlen férfi holttestére bukkantak a riói partoknál.

A hatóságok rögtön arra gyanakodtak, hogy de Alves földi maradványa került elő a habokból, és a testvérétől vett minták alapján DNS-vizsgálattal ez be is bizonyosodott.

A testvér, Moacir de Carli szerint a hír megnyugvást hoz a családnak. "Most legalább tisztességesen eltemethetjük" - nyilatkozott az Estado brazil hírügynökségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását