2024. április 28. - Valéria

Kikapott az MTK

Az MTK Budapest 2-0-ás vereséget szenvedett a Fenerbahce vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén.
2008. július 30. szerda 22:05 - Hírextra
Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Fenerbahce (török)-MTK Budapest 2-0 (1-0)

Isztambul, 50 ezer néző, v: Serge Gumienny (belga)
gól: Roberto Carlos (15.), Selcuk (59.)
sárga lap: Selcuk (55.), illetve Bori (40.), Pollák (62.), Balogh B. (87.)

Fenerbahce:

Volkan - Gökhan Gönül, Eduardo, Lugano M., Roberto Carlos - Ugor Boral (Gürhan, 68.), Selcuk, Alex, Kazim Kazim (Burak, 85.) - Güiza, Semih (Emre, 76.)

MTK Budapest:

Végh - Horváth L., Lambulic, Balogh B., Pollák - Zsidai, Pintér - Nagy G., Pátkai (Szabó Á., a szünetben), Bori (Hrepka, 85.) - Urbán (Pál, 57.)

I. félidő:
15. perc: Ugor Boral visszagurítása után Roberto Carlos 25 méterről, ballal kapásból lőtt, a labda a menteni akaró Lambulic lábát érintve Végh mellett a bal alsó sarokba vágódott (1-0).

30. perc: Roberto Carlos előreívelt labdáját Lambulic Semih elé fejelte, a hazai csatár betört a tizenhatoson belülre, 13 méterről, kicsit balra kisodródva lőtt, Végh bravúrral mentett.

37. perc: Bori szöglete után Balogh 6 méterről fejelhetett volna kapura, de lemaradt a labdáról.

II. félidő:
59. perc: Gökhan Gönül visszagurítása után Selcuk 20 méterről lőtt, a labda ismét irányt változtatott Lambulic lábán és az elvetődő Véghet becsapva a kapu közepébe vágódott (2-0).

64. perc: baloldali szöglet után Semihről Lugano elé pattant a labda, ő azonban 6 méterről kapásból a jobb sarok mellé lőtt.

66. perc: Semih ívelt keresztbe, Güiza 5 méterről az oldalhálóba fejelte a labdát.

74. perc: Alex gurított középre szabadrúgást a jobb oldalról, a visszalépő Kazim Kazim 14 méterről kapásból a felső kapufára bombázta a labdát.

92. perc: Emre 28 méterről lőtt, Végh a bal kapufára tolta a labdát.

Az első félidőben a törököknél volt többet a labda, de a magyar bajnok rendkívül szervezetten és fegyelmezetten játszott, így a Fenerbahce csak szögletekig jutott. Az MTK a törökök vezető gólja után is nyugodtan játszott, igyekezett megtartani a labdát, dicséretesen helytállt az első 45 percben.

Szünet után kezdetben nem változott a játék képe, a kék-fehérek remekül tartották magukat. A második hazai gól után a törökök fokozták a nyomást, 20 percig beszorult Garami József csapata, ebben az időszakban több gólt is szerezhettek volna a házigazdák.

A hajrában kicsit enyhült a nyomás, de változatlanul a törökök irányították a meccset és megérdemelten nyertek a fegyelmezetten játszó és mindent megpróbáló MTK ellen.
A visszavágó jövő szerdán 20:45-kor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását