2024. április 28. - Valéria

Kocsikért kérnek váltságdíjat

Jelentős részben váltságdíjért lopják el a személygépkocsikat Ukrajnában, ahol a fővárosban szervezett bűnbandák szakosodtak a luxusjárművek elrablására.
2008. április 9. szerda 13:04 - Hírextra

Rendőrségi adatok szerint tavaly 6,8 ezer személygépkocsit loptak el az országban. A tulajdonosához 4,3 ezer jármű került vissza, a többinek nyoma veszett. Közben egyre jobban terjed Ukrajnában az a jelenség, hogy a tolvajok váltságdíjért lopják el a rendszerint luxus kategóriába tartozó autókat - írta szerdán a lembergi (Lviv) Lvivszka Gazeta.

A bűnözők körében legkedveltebbek a Mercedes, Volkswagen, Lexus, BMW, Toyota és Skoda típusú személygépkocsik. A közlekedésrendészet adatai szerint minden harmadik ellopott autó e márkák közül kerül ki. Nem véletlen, hogy a gépkocsilopások mintegy fele a fővárosra és Lembergre jut, ahol legnagyobb számban találhatók luxusjárművek.

Lembergben például minden harmadik lopott autót pénzért szolgáltatnak vissza gazdájának, Kijevben pedig több bűnbanda szakosodott a drága gépkocsik lopására. Ezek a legkorszerűbb eszközöket és technológiát alkalmazzák az autók eltulajdonítása során. Ráadásul be vannak épülve a hatalmi és rendvédelmi szervekbe, így Ukrajnában is könnyűszerrel legalizálni tudják, vagy akadálytalanul külföldre juttathatják a lopott járműveket.

Tavaly az előző évhez képest országos szinten négy százalékkal csökkent, ugyanakkor 12 megyében nőtt a gépkocsilopások aránya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását