2024. április 19. - Emma

Irak mégis részt vehet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedd este engedélyezte Iraknak, hogy részt vegyen a pekingi nyári játékokon.
2008. július 30. szerda 06:25 - Hírextra
Irak két versenyzővel képviseltetheti magát az olimpián.A NOB végrehajtó bizottsága június 4-én függesztette fel Irak tagságát, mert az ország politikai vezetése beleszólt abba, hogy kik kaphatnak vezető tisztségeket a sportszövetségekben.

A kormány az ország olimpiai bizottságát feloszlatta és új tisztségviselőket választott. Az átalakult Iraki Olimpiai Bizottságot a NOB nem ismerte el.

Múlt csütörtökön a NOB megerősítette, hogy az iraki sportolók nem indulhatnak el a nyári játékokon és tárgyalást kezdeményezett az ország politikai vezetőivel a helyzet lehetséges megoldásáról. Az iraki kormány szombaton bejelentette, hogy egyeztet a NOB-bal a döntés megváltoztatásáról.

A két fél megállapodásának értelmében - melynek köszönhetően Irak mégis jelen lehet az olimpián - az ázsiai országban novemberig meg kell tartani a választásokat a helyi olimpiai bizottságban, amelynek függetlennek kell lennie a kormánytól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását