2024. április 20. - Tivadar

Bajban a nem fizető apák

Oroszországban újabb nagy veszély leselkedik azokra a papákra, akik nem fizetik a gyerekeiknek megítélt tartásdíjat: ezúttal a rossz körülmények között élő, elhagyott gyerekekkel írattak levelet az adósoknak.
2008. szeptember 29. hétfő 07:45 - Hírextra
A nem fizető apákat - ritka esetekben anyákat - már jó ideje nyomorgatja a végrehajtók testülete.
Ez Oroszországban országos állami szolgálat, s munkatársai jóval szélesebb feladatkörrel bírnak, mint más országokban dolgozó kollégáik: az adósságok behajtása mellett sok más között hozzájuk tartozik a bíróságok őrzése-védése.

A végrehajtók testülete felvetette már korábban - s a megfelelő döntések birtokában el is kezdte alkalmazni -, hogy a nem fizető apáktól vonják meg az útlevelet, s ezzel a külföldi utazás lehetőségét, hogy lefoglalt autóik eladásából fedezzék a tartásdíjat, de még azt is, hogy kikapcsoltassák az adósok mobiltelefonját.

Most Hakasziában a végrehajtók felkerestek néhány iskolát, s azokban az osztályokban, amelyekben különösen sok gyerek él csonka családban a gyerekekkel írattak levelet a papáknak, hátha ez felébreszti lelkiismeretüket.

A levelekben szívfacsaró dolgok állnak. Az egyik kisfiú például azt írta: "Mindenkinek van számítógépe, csak nekem nincs. Mindenki elmegy az osztálykirándulásokra, csak én ülök otthon a húgommal, mert nincs pénz. Anyu késő estig dolgozik, mégsem elég, amit keres. Apukám, segíts! Az életem a Te kezedben van..."

A végrehajtók a leveleket a hivatalos felszólítással együtt adják át a címzetteknek és reménykednek a hatásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását