2024. április 27. - Zita

Egyre gyakoriabbak a traktorlopások

Tavaly november óta Csongrád megyéből 13 traktort, illetve munkagépet loptak el, ezek közül eddig kettőt sikerült megtalálnia a rendőrségnek - közölte Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán a röszkei határátkelőn.
2008. július 30. szerda 13:30 - Hírextra
A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a jó állapotú, nagy értékű, tízmillió forintnál is értékesebb traktorokat lopják el, s egy részüket külföldön értékesítik - mondta a szóvivő abból az alkalomból, hogy egy közelmúltban Hódmezővásárhelyen eltulajdonított és a vajdasági Palicson lefoglalt munkagépet visszaszolgáltattak a tulajdonosának a szerb hatóságok.

Hozzátette: a kis értékű ellopott munkagépeket főleg alkatrésznek használják.
Az elkövetők jól ismerik a járműveket, mert több alkalommal szakszerűen leszerelték a tolólapátot, illetve a többi gépből üzemanyagot szívtak le, azért, hogy az eltulajdonított traktort "saját lábon" vihessék el - közölte Szenti Szabolcs.

A szóvivő elmondta, gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok figyelmetlenségükkel megkönnyítik a tolvajok dolgát. Nem egyszer a benne felejtett indítókulccsal vittek el munkagépet, de arra is volt példa, hogy még a forgalmi engedély is a kesztyűtartóban volt.

A hatóságok azt tanácsolják a munkagépek tulajdonosainak, ha nem tudnak a gép őrzéséről folyamatosan gondoskodni, lehetőség szerint kérjék meg szomszédjukat vagy a közelben lakókat, hogy figyeljenek a jármű mozgására, és amennyiben idegen vezetné azt, haladéktalanul szóljanak a tulajdonosnak és a rendőrségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását