2024. április 30. - Katalin, Kitti

Inyenc tolvajok: szarvasgomba és sör az "étlapjukon"

Új kihívást találtak az utóbbi időben a tolvajok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, legalábbis az elmúlt hetek rendőrségi jelentéseiből így tűnik: számos szolnoki sörlerakat, vagy a Jászkisér határában lévő szarvasgomba-tenyészet kifosztása mindennapossá vált.
2009. június 22. hétfő 21:45 - HírExtra
Az elmúlt hétvégén azonban egyik helyen sem jártak sikerrel a próbálkozók – tájékoztatta az MTI-t a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita százados szerint ugyanis a szolnoki telephelyre péntek este betörő három, sörre szomjazó "jómadarat" és a négy illegális jászsági szarvasgombagyűjtőt egyaránt tetten érték. Az előbbi banda egyik tagját ráadásul rögtön a szolnoki börtönbe szállították, miután kiderült: egy korábbi bűncselekmény miatt már elfogató parancs volt érvényben ellene.

A jászladányi gombászcsapat a Jászkisér melletti erdő közelében egy igazoltatás során akadt a hatóságok horgára. Az ellenőrzés közben több mint két és fél kilónyit találtak náluk a világ legértékesebb gombájából, melynek értéke meghaladja a huszonötezer forintot.

Az esetek érdekessége, hogy mindkét társaság sejthette: kiszemelt célpontjukra árgus szemekkel figyelnek tulajdonosaik és a rend őrei. Tekintettel arra, hogy a szolnoki telephelyen és a jászsági szarvasgomba-tenyészterületen egyaránt többször járt hívatlan látogató az elmúlt hetekben. A kiséri erdőben éppen két hete csíptek fülön két, részben fiatalkorúakból verbuválódott tolvajbandát, akik addigra összesen több mint százezer forint értékű zsákmányt kapartak ki a föld alól.

A megyeszékhelyen pedig júniusban kétszer is sikerrel dézsmálták meg egy sörlerakat készleteit, közel negyedmillió forint összértékben. Először két hete nyolc rekesz sört vittek magukkal az ismeretlen elkövetők, ekkor az ingatlan gazdája még nem tett bejelentést. Bő egy hete viszont egy híján félszáz rekesznyi folyékony kenyértől szabadították meg a céget – emlékeztetett az előzményekre a szóvivó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását