2020. június 5. - Fatime

Az 560 ezer fekete macska országa

Olaszországban az összesen mintegy 8,5 millió macskából nagyjából 560 ezer a fekete, de többségük Lombardia tartományban él. Az adatok az első macskanépszámlálás feldolgozása után kerültek nyilvánosságra.
2008. július 30. szerda 10:40 - Hírextra
Az Olasz Állat- és Természetvédő Szövetség (Aidaa) által kezdeményezett cenzus szomorú ténye, hogy valószínűleg meghaladja a 2,7 milliót a gazdátlan állatok száma.

Lombardia nemcsak a fekete macskák tekintetében első: összesen 997 ezer cicus lakik az északi tartományban. Második helyen a fővárost is magában foglaló Lazio áll 917 ezerrel, míg a hegyvidéki Val d'Aosta a sereghajtó, itt mindösszesen 13 ezer házikedvenc és 14.200 kóborló macska él.

Ami a feketéket illeti: a számadatok szerint 560 ezren vannak, de évente jó negyvenezren "lelik halálukat a babonák miatt".

"Ezek az előzetes adatok, de valószínűleg nem állnak túl távol a valóságtól és nem sokban különböznek az egészségügyi minisztérium számaitól sem" - közölte Lorenzo Croce, az Aidaa elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását